Se retrage Didier Drogba

0
69

Atacantul ivorian Didier Drogba şi-a anunţat retragerea din activitate, la vârsta de 40 ani, “Vreau să le mulţumesc jucătorilor, antrenorilor echipelor şi suporterilor pe care i-am întâlnit şi care au făcut din această carieră ceva foarte special. Un mare mulţumesc, din adâncul inimii, familiei mele, ‘echipa mea personală’, care m-a susţinut pe parcursul întregii mele cariere, atât în momentele bune, cât şi în cele rele”, a scris Drogba pe contul său de Twitter.

Fotbalistul ivorian a înscris 164 de goluri în 381 de meciuri disputate pentru Chelsea, fiind cel mai prolific jucător străin din istoria grupării de pe Stamford Bridge, cu care a câştigat patru titluri şi Liga Campionilor.

Are 104 selecţii în naţionala ţării sale, pentru care a marcat 65 de goluri, fiind cel mai bun marcator din istoria selecţionatei Cote d’Ivoire, cu care a participat la trei turnee finale ale Cupei Mondiale, disputând şi două finale în Cupa Africii pe Naţiuni.

Drogba, care a mai evoluat în Franţa la Le Mans, Guingamp, Olympique Marseille, în China, la Shanghai Shenhua, în Turcia, la Galatasaray, în Canada, la Montreal Impact, şi în SUA, la Phoenix Rising, echipa americană la care este şi coproprietar.