Un luptător român a câştigat medalia de aur la Olimpiadă la 8 ani după desfăşurarea competiţiei

0
331

Luptătorul român Gheorghiţă Ștefan va primi, după opt ani, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, după ce uzbekul Soslan Tighiev, cel care îl învinsese în meciul decisiv, a fost găsit dopat şi a fost deposedat de medalie, a anunţat Federaţia internaţională de lupte.

”A 34-a medalie olimpică pentru România la lupte! Ștefan Gheorghiţă este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, ediţia 2008! Vestea bună a venit astăzi de la UWW, care a anunţat mai multe modificări ale clasamentelor din cauza unor sportivi depistaţi pozitiv. Este un rezultat mare, pentru un sportiv excepţional! Felicitări Ștefan Gheorghiţă! Hai România!”, a scris preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, pe pagina sa de Facebook, citat de agerpres.

Gheorghiţă Ștefan a fost învins de Tighiev în optimile categoriei 74 kg, la lupte libere. Românul fusese întrecut în meciul pentru bronz de belarusul Murad Gaidarov. Astfel rusul Buvaisar Saitiev rămâne cu aurul, Gaidarov a luat argintul, iar bronzul a revenit bulgarului Kiril Terziev şi românului Gheorghiţă Ștefan.

Astfel, bilanţul delegaţiei României la JO 2008 este acum de 4 medalii de aur, 1 de argint şi 4 de bronz.