Filipineză ascunsă într-un TIR, descoperită la PTF Calafat

0
59

filipinezaPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au depistat, duminică după-amiază, o cetăţeană filipineză în vârstă de 46 de ani care intenţiona să intre ilegal în România, ascunsă în cabina unui automarfar condus de soţul ei, un cetăţean german. Atât femeia, cât şi soţul ei au fost returnaţi pe teritoriul Bulgariei pentru dispunerea măsurilor legale.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, duminică, 20 noiembrie a.c., în jurul orei 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul german E.U., în vârstă de 52 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria. În urma analizei de risc, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit al camionului şi cabinei şoferului, ocazie cu care a descoperit, ascunsă sub o pătură, pe patul de odihnă al şoferului, o persoană de sex feminin.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoana în cauză se numeşte  Lealiza C., în vârstă de 46 de ani, cetăţean filipinez. Cu ocazia studierii documentelor descoperite asupra acesteia, s-a constatat faptul că cetăţeana filipineză are paşaportul expirat, este soţia cetăţeanului german care conducea automarfarul TIR şi nu îndeplinea condiţiile legale de intrare în România.

“Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, persoanele în cauză şi mijlocul de transport au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a precizat subcomisar Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.

filipineza 1