Campionii, generoşi după victorie: „Craiova e echipă grea, se va bate la titlu”

0
46

craiovaAtât căpitanul Săpunaru, cât şi antrenorul Şumudică au făcut declaraţii măgulitoare la agresa Universităţii, după ce au plecat cu toate punctele de la Severin

După ce au produs prima înfrângere Universităţii Craiova pe teren propriu după 9 luni, cei de la Astra au fost generoşi cu aprecierile la adresa alb-albaştrilor. Căpitanul şi autorul golului Astrei, Cristi Săpunaru a declarat că Ştiinţa are forţa de a se bate la titlu până la final: „Ştiam că va fi un meci greu, întâlneam una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Cred că este una dintre echipele care se va bate la campionat până la sfârşit. Ne-au interesat cele trei puncte, nimic altceva, şi suntem fericiţi pentru acest victorie. Trebuie să uităm ce s-a întâmplat anul trecut. Dacă încă suntem boemi şi ne gândim la anul trecut, facem o mare greşeală. Dacă vom intra în play-off, vom vedea ce se întâmplă acolo. În momentul de faţă, Craiova este una dintre puţinele echipe care aduc oameni la stadion. Suporterii Craiovei merită ca această echipă să câştige titlul. Sunt fantastici chiar dacă m-au înjurat tot meciul. Am plecat cu frigiderul plin de aici. Cred că deja dă pe afară”, a spus Săpunaru.

Marius Şumudică a fost acuzat de publicul de la Severin că face jocurile Stelei, aşa cum s-a întâmplat şi acum doi ani, când a încurcat ASA pentru ca echipa lui Becali să devină campioană. La final, tehnicianul a declarat: „A fost un meci bun, un meci pe care l-am gestionat foarte bine. Cred că am demonstrat că suntem o echipă grea, o echipă valoroasă. Am întâlnit una dintre cele mai bune echipe, care face cel mai bine traziţia pozitivă. Nu am înţeles ostilitatea publicului, mi-au zis că vreau să-i fac campioni pe cei de la Steaua. Dar staţi să vedeţi ce o să păţească şi Steaua dacă intrăm în play-off. Suntem neînvinşi de 9 meciuri. Spre deosebire de alţii, noi ajungem în careu şi ne facem ocazii. Nu mă interesează ce se întâmplă în Europa League, pe mine mă interesează să prinde play-off-ul. Nu ştiu dacă o să ne gândim la titlu, dar suntem o echipă care îşi va vinde greu pielea şi o echipă care-şi plăteşte angajaţii. Nu suntem ca alţii care intră în play-off să se şteargă datoriile. O parte din echipă este plătită şi în avans”, a declarat Marius Şumudică.

Mulţescu: „Diferenţa a fost făcută de calitate şi experienţă”

Gigi Mulţescu a dat din nou senzaţia că a văzuit alt meci, afirmând că Universitatea a avut multe ocazii, când, de fapt, dominarea a fost una sterilă, iar unica şansă se gol a venit în final, de la Bancu. În acelaşi timp, antrenorul a spus că Astra a făcut diferenţa prin calitatea şi experienţa jucătorilor: „Fotbalul e nedrept uneori şi cred că şi astăzi, pentru că cel puţin repriza a doua am dominat total. Este diferenţa de calitate, diferenţa de experienţă, de şansă, asta a fost diferenţa. Îţi trebuie şi şansă, şi mai multă precizie, asta vine din calitate, din valoare. Noi avem lotul foarte restrâns numeric, nu am avut de unde să alegem mai mult. Îmi pare rău că nu a jucat Ivan şi că am pierdut jocul. Şi l-am pierdut nemeritat, asta este. Era o situaţie favorabilă. Am făcut o greşeală mare în apărare la faza primului gol. A fost o greşeală în lanţ. Ne-au prins pe contră, doi contra doi şi de acolo s-a produs faza la care s-a dictat penalty. Nu pot spune că a fost penalty. Parerea mea e că s-a dat foarte uşor. A fost foarte şmecher Alibec, a fost băiat deştept. L-a păcălit pe Haţegan. Repriza a doua a fost o dominare totală. Am avut multe ocazii de gol, dar ne-a lipsit precizia şi nu am fost insipraţi. Avem mulţi executanţi de faze fixe, la antrenamente şi Băluţă şi Popov sunt extraordinari. Dincolo, pe partea stângă, Zlatinski şi Gustavo, chiar acum două zile au exersat jumătate de oră. Am dominat, dar nu am găsit drumul spre gol” a spus Gheorghe Mulţescu.

Managerul general al Craiovei, Marcel Popescu, ridică semne de întrebare după acest meci aducând din nou în discuţie faptul că unele echipe sunt dezavantajate de arbitraj atunci când intră în luptă directă cu liderul. „Nu există supărare, viaţa merge înainte. Trebuie să avem puterea să strângem mâna adversarului. Am avut trei şanse de ‘break’, dar mă pune pe gânduri că de fiecare dată când am avut şansa de a egala Steaua au fost greşeli de arbitraj. Prea multe echipe sunt private de puncte şi una singură e ajutată. Nu bat niciun apropo, vorbesc de Steaua. Tot timpul sunt greşeli de arbitraj, dar Steaua n-a avut nimic în defavoarea ei. Nu sunt supărat, sunt îngrijorat. Eu nu spun că e campioana stabilită, dar constat, mă uit pe statistici. Stelei i-ar fi mai uşor cu alţii în play-off decât cu Dinamo, Craiova sau Astra”, a declarat Marcel Popescu„