Două noi producții teatrale, în pregătire la Naționalul craiovean

0
145

În urmă cu nici o săptămână, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova au început repetițiile la spectacolul „Jaf armat”, dramatizare de Dragoş Muşoiu – care semnează și regia – după nuvela cu titlu omonim a scriitorului Răzvan Petrescu. Scenografia este realizată de Andreea Negrilă.

Proiectul a câştigat concursul de proiecte destinat tinerilor regizori şi scenografi, ediția a IV-a, din 2014. Din distribuție fac parte actorii Claudiu Bleonț, Angel Rababoc, Adrian Andone, Iulia Lazăr Bleonț, Gabriela Baciu, Anca Dinu, Iulia Colan, Cătălin Vieru și Eugen Titu. Spectacolul se va juca la Sala „Ion D. Sîrbu”, iar premiera va avea loc pe data de 23 ianuarie 2015.

Din 20 noiembrie, Naționalul craiovean a început repetiţiile și la spectacolul cu piesa „Dimineaţa de după”, comedie de Peter Quilter (Marea Britanie), după o traducere de Iolanda Mănescu. Regia este semnată de Mircea Cornișteanu, iar scenografia, de Adriana Dinulescu. În distribuție: Cătălin Băicuș, Monica Ardeleanu, Natașa Raab și Ștefan Cepoi. Spectacolul va fi prezentat la Sala „Amza Pellea”, premiera fiind anunțată pentru data de 7 februarie 2015.