Lucian Dindirica, directorul Bibliotecii Judeţene Alexandru şi Aristia Aman : “Salut implicarea exemplară a tinerilor timoceni în desfășurarea acestei manifestări “

0
28

Vineri, 22 noiembrie, ora 12.00, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a găzduit ultima ediție a campaniei de cunoaștere a românilor de peste Dunăre intitulată „Învață despre românii din Serbia”. La această ediție de final s-a făcut bilanțul întregului proiect, apreciindu-se impactul exercitat de aceste întâlniri asupra românilor sud-dunăreni, cât și asupra responsabilizării și sensibilizării românilor de la nord de Dunăre.

Campania „Învață despre românii din Serbia” a ajuns la ultima ediție planificată pentru acest an. Acum, în clipa bilanțului, e necesar să tragem linie și, desigur,  să analizăm avantajele, beneficiile organizării și desfășurării unui asemenea proiect. Dezbaterile derulate în acest an au contribuit nu doar la înfățișarea elementelor lingvistice, de cultură și tradiție ale românilor sud-dunăreni,  punți incontestabile în efortul de cunoaștere a românilor de la sud de Dunăre, cât și la o mobilizare fără precedent în rândurile comunității sârbești din Craiova, respectiv Oltenia. Faptul că tineri energici și conștienți de identitatea lor etnică militează pentru câștigarea de drepturi pentru ei și minoritatea pe care o reprezintă este un lucru îmbucurător. Doresc, în final, să salut implicarea exemplară a tinerilor timoceni în desfășurarea acestei manifestări și să-i asigur că acolo unde se poartă o luptă pentru graiul, cultura și tradiția românești, Biblioteca Aman îi va sprijini și li se va alătura fără întârziere”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.