Poliţiştii doljeni au reuşit să-i prindă şi să-i încarcereze, rând pe rând, pe cei patru craioveni, colegi de dosar cu defunctul Paul Valută, condamnaţi definitiv pe 14 noiembrie a.c. în dosarul vizând frauda bancară de peste 2 milioane de euro comisă la începutul anului 2008. Ceilalţi doi inculpaţi din dosar locuiesc pe raza judeţului Timiş, astfel că de prinderea lor se ocupă poliţiştii de la domiciliu. Doljenii vor fi transferaţi din arestul IPJ Dolj în penitenciar, pentru a-şi ispăşi ce le-a mai rămas din pedepse, întrucât au petrecut o perioadă după gratii, în stare de arest preventiv şi în 2008.
După ce, pe 14 noiembrie a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat hotărârea definitivă în dosarul fraudei bancare în care a fost cercetat şi trimis în judecată şi omul de afaceri craiovean Jahani Farid, cunoscut drept Paul Valută, au fost emise mandate de executare a pedepsei pe numele celor şase inculpaţi din dosar. Este vorba despre Mihaela Rosana Biţu, condamnată la 2 ani şi 6 luni de închisoare, Sami Ors, care a primit tot 2 ani şi 6 luni, Eugen Florescu – 4 ani şi 4 luni, Paul Vasile Mânzu – 2 ani şi 6 luni, Osman Tunc – 2 ani şi 6 luni şi Doru Meosu, care a primit 3 ani, la care se adaugă un rest de pedeapsă rămas neexecutat dintr-o altă pedeapsă la care a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara.
Conform procedurii, mandatele de executare a pedepsei sunt emise de instanţa care a judecat dosarul pe fond, în speţă Tribunalul Timişoara, şi sunt trimise Inspectoratului de Poliţie al judeţului pe a cărui rază locuiesc condamnaţii. IPJ Dolj a primit mandate pe numele Mihaelei Rosana Biţu, Eugen Florescu, Sami Ors şi Osman Tunc, pentru Paul Vasile Mânzu şi Doru Meosu fiind trimise la IPJ Timiş. După ce au făcut verificările necesare, poliţiştii doljeni au început să-i „salte” unul câte unul. Primul găsit a fost Osman Tunc, de 53 de ani, în comuna Bratovoeşti. Poliţiştii l-au ridicat pe 16 noiembrie de la locuinţa sa şi l-au depus în arest. A urmat, luni, 19 noiembrie, Sami Ors, de 37 de ani, domiciliat în Craiova. Iar marţi, poliţiştii i-au prins pe Eugen Florescu, de 46 de ani, din Craiova, şi pe Rosana Mihaela Biţu, de 31 de ani, găsită tot în Craiova. Cu toţii au ajuns în arest şi vor fi transferaţi în penitenciar pentru a-şi ispăşi ce le-a mai rămas din pedepse, întrucât se scade perioada reţinerii şi arestării preventive.
Reamintim că, pe 5 februarie 2008, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, la solicitarea procurorilor DIICOT Timiş, o reţineau pe Mihaela Rosana Biţu, operator ghişeu la una din sucursalele BRD Craiova, femeia fiind acuzată că a transferat ilegal echivalentul a 2,2 milioane de euro în conturi private, utilizând fără drept parola de acces a directorului sucursalei bancare în care lucra. În sarcina femeii, procurorii au reţinut comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, infracţiuni informatice şi spălare de bani.
În acelaşi dosar au mai fost arestaţi preventiv Osman Tunc, cetăţean de origine turcă, Doru Meosu, Paul Vasile Mânzu, Jahani Farid, cunoscut drept Paul Valută, şi Sami Ors, cele şapte persoane fiind trimise în judecată pentru acces fără drept la un sistem informatic şi producerea unui prejudiciu prin modificarea unor date informatice, spălare de bani, constituire de grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase prin utilizarea instrumentelor electronice de plată.