Târg de joburi „O șansă pentru dezvoltare”

0
193

Conducerea Universității din Craiova alături de echipa de management a proiectului transfrontalier „O șansă pentru dezvoltare” vă invită la târgul de joburi pe 25 octombrie 2018, între orele 11:00-16.00, în Amfiteatrul 219 și holul central al Universității din Craiova. La târgul de joburi și-au anunțat participarea peste 15 firme, companii, institutii, banci, firme de recrutare.

Evenimentul se adresează în principal studenților și absolvenților și va avea două secțiuni.

  1. Prima dintre acestea se va desfășura în sala 219 și presupune prezentarea proiectelor derulate de către companii, precizarea pașilor derulării procedurii de recrutare și selecție în cadrul acestora, a modului de dezvoltare a carierei în companii, sunt evidențiate așteptările angajatorilor de la absolvenți și abilitățile și competențele căutate de angajatori la cei aflați în căutarea unui loc de muncă.
  2. A doua secțiune care se va desfășura în holul central al Universităț Aici vor fi amenajate standurile unde cei aflați în căutarea unui loc de muncă pot să discute cu specialiștii în resurse umane, pot lăsa un CV, pot participa la un scurt interviu sau pot afla informații suplimentare despre pașii pe care îi presupune adaptareai în companie. Cei interesați de găsirea unui loc de muncă în domeniu sunt așteptați cu un CV actualizat să participe la această întâlnire cu angajatori importanți din Dolj și nu numai.

Proiectul „O șansă pentru dezvoltare” vizează creșterea capacității de angajare a absolvenților prin dezvoltarea abilităților profesionale și asigurarea unei mai bune comunicări între angajatori și persoanele care caută un loc de muncă în județele Dolj, Vidin și VelikoTarnovo. Prioritatea sa este includerea pe piața muncii a studenților și a absolvenților de învățământ superior din regiunea de implementare a proiectului.

În cadrul proiectului, o parte dintre absolvenții Facultăților de Științe, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și Facultatea de Litere au fost specializați pe domenii de nișă prin intermediul unor cursuri postuniversitare de formare și dezvoltare profesională și cursuri de perfecționare, de limba engleză etc. De asemenea, la eveniment vor fi prezentate informații legate deevoluția cursurilorderulate, echipamentele achiziționate și utilizarea acestora, obiectivele și indicatorii atinși în proiect.