ANI solicită revocarea din funcţie a deputatului Ştefan Stoica

2
35
Stoica Ştefan Bucur

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Camerei Deputaţilor constatarea demiterii de drept din calitatea de deputat a democrat-liberalului doljean Stoica Ştefan Bucur, ca urmare a deciziei definitive şi irevocabile nr.6734/15.10.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), referitoare la starea de incompatibilitate constatată în cazul acestuia la data de 28 decembrie 2011, a anunţat ieri instituţia, prin intermediul unui comunicat postat pe site. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de ANI împotriva Sentinţei civile nr.308 din 4 aprilie 2012 a Curţii de Apel Craiova. Potrivit art. 25, alin. (2) din Legea nr.176/2010, „persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdicţia de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate”. Prin funcţie eligibilă se înţelege orice funcţie aleasă. Legiuitorul nu face distincţie între funcţiile eligibile din cadrul autorităţilor publice locale şi cele din cadrul autorităţilor publice centrale, instituind doar faptul că persoana faţă de care s-a constatat definitiv starea de incompatibilitate, dacă aceasta a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa această funcţie pentru o perioadă de 3 ani, se mai menţionează în comunicatul ANI. Agenţia a constatat faptul că actualul deputat de Dolj Ştefan Stoica, în calitate de consilier judeţean în cadrul C.J. Dolj, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, şi calitatea de director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, încălcând, astfel, prevederile art.88, alin.1, lit.d) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

2 COMENTARII

  1. Poate se invata si PDL ca pentru a creste in sondaje, are nevoie de oameni corecti si competenti, care aduc o imagine pozitiva partidului. Pe asta il stia tot judetul ca este compromis. A avut noroc cu blatul de la redistribuire, altfel nu ar fi luat niciodata majoritate in colegiu ca sa ajunga deputat.

  2. Dar si ILEANA SERBAN, domnisoara “directoare” de la GARDA DE MEDIU a fost in incompatibilitate si n-a mai patin nimic !

Comments are closed.