Primăria Craiova a dublat numărul burselor pentru elevi

0
44

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, la sfârşitul săptămânii, că a dublat numărul burselor care se acordă elevilor care învaţă în Craiova şi care sunt oferite din bani de la bugetul local. 

Lia Olguţa Vasilescu

Potrivit primarului, mai mulţi elevi buni la învăţătură din Craiova vor beneficia de burse de la bugetul local. „Am dublat numărul de burse pentru elevi. Nu sunt resurse în plus faţă de cele prevăzute pentru anul acesta, dar, din păcate, performanţele şcolare au scăzut în ultimii ani. Am constatat că nu mai avem olimpici la Matematică, Fizică şi Chimie, iar pentru mine e un semnal îngrijorător şi din această cauză vreau să îi stimulăm. Eu sper ca anul viitor performanţele şcolare să crească şi să avem cât mai mulţi bani de dat din bugetul local pentru acest lucru”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Primăria Craiova va mări numărul de burse acordate la toate cele patru tipuri. Astfel, vor fi acordate 408 burse de performanţă, în loc de 204, în cuantum de 100 de lei, acestea urmând să ajungă la elevii care au obţinut locurile I, al II-lea şi al III-lea la olimpiadele şi concursurile şcolare. De asemenea, Primăria Craiova va oferi 566 de burse de merit, în loc de 283, în cuantum de 75 de lei, condiţiile fiind să nu aibă media anuală sub 8.50 şi nota 10 la purtare. Vor fi 848 de burse de studiu, în loc de 474, în cuantum de 55 de lei, fiind acordate elevilor ai căror părinţi au sub salariul minim pe economie. Vor fi şi 1.634 de elevi care vor beneficia de o bursă socială, în cuantum de 50 de lei, aceasta fiind acordată copiilor orfani, bolnavi sau care provin din mediul rural şi stau în cămine sau în gazdă în Craiova. În total, în anul şcolar 2012-2013, Primăria Craiova a stabilit să premieze 40.864 de elevi.