Koljic la stomac pentru copiii „Regelui”: Ştiinţa – Viitorul 2-0

0
88

Universitatea Craiova – Viitorul 2-0

A marcat: Koljic 5, 48.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 18.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Donkor 7, Kelic 7, Briceag 7 – Martic 7 (87 Dimitrov), Mateiu 7, Cicâldău 8, Bancu 7 – Bărbuţ 8 (77 Burlacu), Mihăilă 7 (65 Nuno Rocha) 7, Koljic 9. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve neutilizate: L. Popescu – Tiago Ferreira, Gardoş, M. Şerban.

Viitorul: Buzbuchi 6 – Mladen 6, Ţâru 6, Luchin 5 (61 Boboc) 6, de Nooijer 6 – A. Ciobanu 5 (80 Artean), T. Băluţă 6, Vână 6 – Lima Duarte 5 (46 Voduţ) 6, I. Hagi 7, Drăguş 5. Antrenor: Gheorghe Hagi. Rezerve neutilizate: Cojocaru –Achim, Houri, Măţan.

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti) 6. Asistenţi: Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu (ambii din Bucureşti). Rezervă: Andrei Antonie (Bucureşti).

Observatori: Augustus Constantin (Vâlcea), Eduard Alexandru (Prahova).

 

Spectacol era cuvântul care a descris majoritatea duelurilor dintre Craiova şi Viitorul, iar ultimul, încheiat 3-3, a fost catalogat drept cel mai frumos din campionatul precedent. Gică Hagi, primit mereu cu aplauze în Bănie, a surprins cu Ciobanu şi Lima în formula de start, unde erau aşteptaţi Achim şi Măţan, în timp ce oltenii au avut o uriaşă problemă, absenţa căpitanului şi totodată a golgheterului Ligii I, Alex Mitriţă, suspendat. Nici Fedele n-a avut drept de joc, iar Mangia a revenit la aşezarea cu trei fundaşi, la care renunţase în ultima perioadă.

Aşa cum era de aşteptat, Craiova şi Viitorul s-au aruncat din start în vâltoarea meciului şi după numai cinci minute s-a dechis scorul. Koljic şi-a rezolvat rapid media de la venirea în Bănie, de un gol pe meci, cu o execuţie care, probabil, i-a adus în ţara natală alintul pretenţios de „noul Dzeko”. O acţiune în care Bancu a jucat rol de Mitriţă, a cărui banderolă a şi preluat-o, avea să fie  finalizată de bosniac cu un şut imparabil de la 20 de metri. Oltenii şi-au păstrat posesia şi verva ofensivă, iar Mihăilă a izbit bara din scurt, în minutul 18, iar Kelic pe cealaltă, la un corner, cinci minute mai târziu. Cristi Bărbuţ a fost ratangiul celei mai bune reprize din acest sezon a Craiovei, irosind trei şanse mari de a-şi duce colegii mult mai liniştiţi la vestiare. În schimb, Viitorul a făcut o primă parte modestă, trezind mânia patronului-antrenor, care a şi operat prima modificare, la pauză. Efectele n-au fost imediate, fiindcă oltenii au punctat mai repede decât au făcut-o în prima repriză, tot prin Koljic, cu o lovitură de cap, la un corner executat perfect de Cicâldău. Viitorul putea reveni pe jocul cu piciorul şi cu focul al lui Pigliacelli, care a amintit de gafa lui Calancea tot cu Viitorul, în primăvară, dar Voduţ n-a avut precizia lui Cristi Ganea. Pste câteva minute, Ianis Hagi a executat o lovitură liberă pe stilul tatălui, dar italianul din poarta Craiovei s-a arcuit pe direcţia mingii spre vinclu. Avea să fie ultima tresărire pentru puştii „Regelui”, care nu puteau pretinde prea multe de la un joc pe care Universitatea l-a controlat şi îl putea rezolva mai devreme.