stART: program de burse anuale

0
95

Provident Financial România a lansat recent programului Bursele stART, în parteneriat cu Şcoala de Valori şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale. Prin acest program, 50 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, talentaţi la muzică, pictură sau desen, vor beneficia, în perioada 1 noiembrie 2014 – 31 octombrie 2015, de burse în valoare totală de 35.000 de euro pentru dezvoltarea talentului lor. În cei opt ani de prezenţă pe piaţa locală, compania a investit în România peste 230 de milioane de euro şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 30 de milioane de euro.

Silvia Popescu, director de Comunicare şi Relaţii Externe în cadrul Provident Financial România, a precizat că prin programul lansat, „Bursele stART”, se vor sprijini oportunităţile de dezvoltare a tinerilor talentaţi din România pentru a le oferi posibilitatea să-şi cultive talentul artistic. „Am pornit de la o nevoie reală, pe care am descoperit-o în interacţiunea permanentă cu clienţii noştri, şi de la studii care ne-au oferit o imagine clară asupra aşteptărilor pe care comunităţile locale le au în ceea ce priveşte implicarea mediului de afaceri”, a declarat Silvia Popescu.

Provident Financial România este o instituţie financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României şi face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanţi furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în şapte ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune şi una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

„Credem că puterea de transformare a unei societăţi stă în educaţie şi în tineri”

Susţinerea copiilor şi a tinerilor este o prioritate pentru 49% din români, inclusiv prin burse de studiu sau programe de dezvoltare a tinerilor talentaţi, potrivit unui sondaj realizat anul trecut de Ipsos Research la iniţiativa Provident Financial România, pe un eşantion reprezentativ de 400 de respondenţi. „Credem că puterea de transformare a unei societăţi stă în educaţie şi în tineri şi astfel am pornit Bursele stART, un program care îşi propune să susţină adolescenţii în procesul de construire a caracterului şi să dovedească tinerilor care vor să-şi dezvolte talentul că pot reuşi urmându-şi pasiunea pentru artă”, a declarat Dragoş Belduganu, director Programe Sociale în cadrul Şcolii de Valori”. Programul Bursele stART se adresează tinerilor care studiază muzică, pictură sau desen în liceele şi colegiile de artă sau palatele şi cluburile copiilor din România şi au obţinut premii la concursuri naţionale sau internaţionale de arte.

O strategie amplă de responsabilitate socială

Tinerii au posibilitatea să beneficieze de una dintre cele 15 burse în valoare de 500 de euro acordate pentru pictură, 15 burse în valoare de 500 de euro pentru desen sau 20 de burse în valoare de 1.000 de euro acordate pentru muzică. Dosarele de înscriere pentru burse pot fi depuse  până pe 15 octombrie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 1 noiembrie. Tinerii talentaţi au posibilitatea să afle toate informaţiile despre acest programdin paginile oficiale Bursele stART de pe ScoaladeValori.ro şi Provident.ro, precum şi din spoturile Pian, Pictură şi Desen, parte a campaniei lansate de Provident pentru susţinerea Burselor stART. Programul Bursele stART face parte din strategia amplă de responsabilitate socială a Provident Financial România. În cei opt ani de prezenţă pe piaa locală, compania a investit în România peste 230 de milioane de euro, din care peste 700.000 de euro în proiecte de responsabilitate socială – programe de educaţie financiară, protecţia mediului, sprijinirea grupurilor defavorizate şi susţinerea tinerilor talentaţi.

Provident are peste 850 de angajaţi în România şi colaborează cu peste 4.200 de agenţi independenţi în 80 de oraşe din întreaga ţară. De asemenea, compania dezvoltă şi susţine diverse proiecte de responsabilitate socială – programe de educaţie financiară, protecţia mediului, sprijinirea grupurilor defavorizate –, în care a investit până acum peste 700.000 de euro.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Şcoala de Valori pune sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creează oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.