Bani în plus pentru Ambulanţă

0
92

Serviciile judeţene de ambulanţă ar urma să primească bani mai mulţi până la sfârşitul acestui an. Reprezentanţii Ministerul Sănătăţii au promis că vor aloca fonduri suplimentare la rectificarea bugetară din această toamnă. Sumele vor fi distribuite pentru investiţii în infrastructură, reparaţii ale parcului auto, dar şi pentru deblocarea de posturi şi pentru promovarea personalului deja existent pe posturi. Ministerul Sănătăţii a aprobat anul acesta scoaterea la concurs a peste 160 de posturi în cadrul serviciilor de ambulanţă la nivel naţional, iar acest proces ar urma să continue.

Săptămâna trecută au fost predate 37 de ambulanţe către serviciile de profil din 15 judeţe ale ţării. Aceste ambulanţe vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile judeţene. Până la sfârşitul anului ar urma să mai fie livrate încă 143 de ambulanţe. Cele 15 judeţe care au primit noile ambulanţe sunt: Bacău, Brăila, Botoşani, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Gorj, Vrancea, Vaslui şi Olt. Costul unei ambulanţe este de 63.000 de euro plus TVA, iar valoarea totală a acestui program este de 92 milioane de lei, din fonduri ale Ministerului Sănătăţii.

Conform regulamentului, absolvenții Facultăților de Medicină, Medicina dentară și Farmacie care au făcut toți anii la buget nu se pot înscrie decât pe locurile la forma „cu taxă”.