Ultimele două campioane vizitează Oltenia

0
35

Derby dunărean sâmbătă la Severin, iar duminică seara Pandurii încearcă pe „Municipal” ceea ce n-au reuşit Braga sau Basel

Fotbalul oltean, părăsit pare-se definitiv de Universitatea Craiova, se consumă intens la Târgu Jiu şi cu jumătate de normă la Severin. Pe malul Dunării nu prea sunt speranţe de continuitate la nivelul primei ligi, deşi antrenorul care a adus Ştiinţa aproape de cupele europene, Nicolo Napoli, a fost chemat să resusciteze o echipă fără nume sonore, fără bani şi fără conducere administrativă. Şi totuşi, Moutinho şi compania au fost la un minut de un punct-şoc la Vaslui în meciul care a opus practic extremele la nivel de buget în Liga I. Un fluieraş terifiat de prezenţa în fieful Porumboiu i-a permis lui N’Doye să marcheze, conştient probabil că Severinul nu are vreo voce care să riposteze. În acest week-end este programat derby-ul Dunării în Liga I, fosta campioană Oţelul clamând toate punctele în disputa cu penultima clasată, deşi vine în vechea Drobeta fără Silviu Ilie, Didi, Sârghi şi Paraschiv, accidentaţi, în timp ce Pena este suspendat. Atât Oţelul, cât şi Severinul au antrenori noi de o etapă, însă evoluţiile au fost contradictorii, Viitorul lui Hagi scoţând meritat un punct la Galaţi.

Pandurii fără Voiculeţ, CFR fără Sougou

Al doilea meci important găzduit de Oltenia se joacă la încheierea week-end-ului pe „Municipalul” din Târgu Jiu, acolo unde vine campioana CFR, aureolată de succesul remarcabil pe un alt „Municipal”, mult mai spectaculos şi mai costisitor, cel din Braga. Deşi l-a pierdut şi pe Sougou pentru meciul de duminică seara, echipa din Gruia nu va apărea deconectată, în condiţiile în care patronul Arpad Paszkany a anunţat că premiază victoriile din Europa League doar dacă sunt dublate de altele în Liga I. De altfel, la finalul jocului de la Braga, eroul serii, Rafael Bastos, a prefaţat deja jocul de lângă Jiu: „Nu ne facem calcule în grupa Champions League, ne concetrăm să câştigăm meciul cu Pandurii, o echipă foarte bună, care ne-a pus mereu probleme. Campionatul rămâne prioritar”. Înainte de a întâmpina CFR-ul, Grigoraş a mai pus un pariu african, după cele câştigate cu Viera şi Boutadjine, înrolându-l pe mijlocaşul nigerian de 20 de ani Konyeha Godwin Onyeka, care anul trecut s-a remarcat la Luceafărul Oradea, în Liga a II-a. Pandurii a digerat înfrângerea dură de la Ploieşti, în urma căreia l-a pierdut şi pe Voiculeţ (foto, în duel cu Nuno Diogo), suspendat două etape după o eliminare inventată în stilul personal de „Brad Pitt” Tudor. „Ne-a afectat acea umilinţă, a fost ceva tensiune la echipă, dar formăm o familie şi dacă avem şi o atitudine de învingător, atunci cu siguranţă vom putea să revenim la succese. Vreau să cred că a fost o doar o întâmplare ceea ce s-a întâmplat la Ploieşti, nu trebuie să cedăm după primul eşec” a a fost ultimul discurs al lui Grigoraş înainte de meci. Anul trecut, Pandurii a câştigat cu 2-0 acasă şi a cedat cu acelaşi scor în Gruia, deşi a avut 80 % posesie în faţa echipei antrenate atunci de Jorge Costa. La „directele” cu CFR, Pandurii are 6 victorii, faţă de cele 7 succese ale ardelenilor, un meci terminându-se la egalitate, în Gruia, acolo unde oltenii s-au impus de 2 ori.