Rezidenţiatul, programat pe 25 noiembrie

0
281

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au hotărât ca, anul acesta, Rezidenţiatul să aibă loc pe data de 25 noiembrie. Ca o noutate, pentru prima dată concursul pe post va fi organizat şi pentru spitalele clinice. 

Săptămâna aceasta, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, s-a întâlnit cu rectorii Universităţilor de Medicină şi Farmacie pentru a discuta pe marginea condiţiilor în care se va organiza concursul de intrare în Rezidenţiat. În urma consultărilor, s-a stabilit ca probele să aibă loc duminică, 25 noiembrie a.c.

La fel ca anul trecut, şi în acest an concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare din ţară la Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici. Acestea sunt deja publicate pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro, şi în revista de specialitate, „Viaţa Medicală”, unde pot fi consultate. Conform discuţiilor, fiecărui centru universitar îi vor fi arondate şi judeţele pentru care se organizează rezidenţiat pe post.

Noutăţi la Rezidenţiat

Rezidenţiatul din data de 25 noiembrie aduce şi o serie de noutăţi. Spre exemplu, va fi organizat concurs de rezidenţiat pe post şi pentru spitalele clinice, nu numai pentru spitalele mici. Toate acestea pentru a-i încuraja pe tinerii medici să-şi continue cariera profesională în ţară. De asemenea, numărul posturilor scose la concurs nu se va mai stabili aleator, numai pe criterii istorice, ci în funcţie de dinamica de personal din ultima perioadă.

Desigur, există şi aspecte care nu au fost puse încă la punct. Detaliile legate de Rezidenţiat vor fi însă cunoscute până la mijlocul lunii octombrie. Atunci vor fi publicate numărul locurilor, al posturilor scoase la concurs, precum şi perioada de înscriere sau condiţiile care trebuie îndeplinite pentru înscrierea. Toate aceste informaţii vor putea fi consultate pe pagina oficială de web  www.rezidentiatinfo.ro.

Anul trecut, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova au susţinut concursul de Rezidenţiat peste 500 de absolvenţi de Medicină din mai multe judeţe.