MDRT schimbă viziunea promovării brandului turistic al României

0
273

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a decis modificarea modului de promovare a brandului naţional de turism, prin trecerea de la promovarea brandului axată pe eveniment la promovarea bazată pe serviciile turistice prestate de indrustia de profil.

Una dintre primele modificări se referă la promovarea, sub umbrela brandului de turism al României, a campaniilor de oferte speciale propuse de operatorii din turism. Decizia a fost agreată în Consiliul Consultativ din Turism, iar prima astfel de campanie care ar putea beneficia de noul mod de promovare a brandului este „Vacanţă în ţara mea”. Alte programe propuse a fi promovate în cadrul acestui pachet sunt „O săptămână de refacere”, „Decada Balneară”, „Hai la băi – wellness medical”, „Litoralul pentru toţi” sau „O săptămână la munte”.

“Este o schimbare de abordare necesară, dacă vrem să eficientizăm cheltuirea acestor bani pentru promovarea turistică a României. Filosofia promovării brandului trebuie îndreptată către sprijinirea operatorilor de servicii turistice care activează pe piaţa de profil. Practic, prin acestă abordare mizăm pe impactul direct în industria turismului, nu pe cel indirect, ca până acum, manifestat prin susţinerea unor evenimente”, afirmă ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig.

Ministrul spune că schimbarea de abordare în domeniul turismului vizează şi adoptarea unor modificări în legislaţia care reglementează promovarea brandului. Este vorba, de exemplu, de promovarea brandului prin intermediul taberelor şcolare, sportivilor olimpici, elevilor şi studenţilor participanţi la olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale. De asemenea, se are în vedere promovarea brandului direct prin touroperatori şi operatori hotelieri. Aceştia ar putea beneficia de bugete de la minister, din fondurile europene alocate României pentru promovarea brandului, în funcţie de numărul de turişti străini atraşi. Propunerile au fost formulate de asociaţiile reprezentative ale industriei de profil.