UCL – Steaua Roşie, aprope de o nouă calificare în grupe

0
328

Steaua Roşie Belgrad este aproape să repete performanţa de anul trecut, când a trecut 4 tururi preliminare şi s-a calificat în grupele Champions League, unde a fost egala lui Napoli şi a învins viitoarea campioană a Europei, Liverpool. Zvezda a remizat în deplasare contra campioanei Elveţiei, Young Boys Berna, în prima manşă din play-off. Au marcat: Roger Assale (7), Guillaume Hoarau (76 – penalty), respectiv Milos Degenek (18), Mateo Ezequiel Garcia (46). Mii de fani Delije a fost la meci, scandând în multe rânduri “UEFA – Mafia”, ca de altfel multe galerii din estul Europei, exasperate de modul cum forul european face discriminări într-un fenomen pe care se presupune că-l promovează şi-l ocroteşte.

O altă echipă din spaţiul ex-iugoslav, Dinamo Zagreb, este şi ea aproape de revenirea în grupele competiţiei, după 2-0 pe “Maksimir” contra lui Rosenborg Trondheim (Norvegia). Au marcat: Bruno Petkovic (9 – penalty), Mislav Orsic (28).

Ca şi calificată în grupe este Olympiakos Pireu, după 4-0 pe “Karaiskakis” contra lui Krasnodar, echipa care o eliminase pe FC Porto şi la care Andrei Ivan nu a fost nici rezervă. Miguel Angel Guerrero, Lazar Randjelovic (două) şi Daniel Podence au marcat golurile, atacantul sârb de 22 de ani reuşind dubla imediat după ce a intrat pe teren.