Serviciu Public de Evidenţă a Persoanelor, şi la Ghidici

0
310

Începând de mâine,  ora 11.00, îşi va deschide activitatea de lucru cu publicul al 50-lea Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din judetul Dolj. Beneficiarii vor fi cei 2480 locuitori ai comunei Ghidici, care vor putea obţine actele de identitate chiar în localitatea lor de domiciliu. Programul de  funcţionare al serviciului va fi  zilnic de luni până vineri, între orele 08.30-16.30, în ziua de joi programul prelungindu-se până la ora 18.30.

Prin deschiderea acestui serviciu de evidenţă a persoanelor, pe de o parte, este facilitat  accesul cetăţenilor din comuna Ghidici la obţinerea unui nou act de identitate, iar pe de altă parte, se diminuează cheltuielile si timpul de aşteptare necesar eliberarii actului de identitate, se favorizeaza asigurarea starii de legalitate privind obtinerea şi valabilitatea acestui document pe care fiecare persoană cu vârsta mai mare de 14 ani trebuie să-l deţină dar şi a adresei de domiciliu, care trebuie să fie în concordanţă cu modificările adoptate de autorităţile publice locale.

“Creşterea numărului de servicii publice comunitare de evidenţă a persoanelor care funcţionează în judeţul Dolj, este rezultatul interesului pe care autorităţile locale împreună cu Consiliul Judeţean Dolj-reprezentat prin Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor , îl acordă în mod constant procesului de descentralizare a serviciilor publice, pentru apropierea acestora de cetăţean”, a precizat Marin Stănică, directorul executiv al Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj.

Cât mai multe servicii la nivel local

În scopul creşterii capacităţii autorităţilor locale de a oferi cât mai multe servicii la nivel local, Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Dolj a iniţiat demersurile necesare pentru ca toate Serviciile Publice Comunitare locale de Evidenţă  a Persoanelor să poată îndeplini şi alte competenţe cu care au fost investite prin Ordonanţă de Guvern nr. 84/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor şi prin Ordinul  Ministrului Afacerilor Interne nr. 1260/10.04.2006. „Sperăm ca în scurt timp să fie puse în executare toate prevederile legislative în vigoare ce reglementează funcţionarea acestor servicii, iar beneficiile pe care le vor aduce cetăţenilor din judeţul nostru, să crească, din momentul în care la aceste servicii se vor primi şi soluţiona în sistem de ghişeu unic şi cererile de eliberare a paşapoartelor simple, cererile de eliberare a permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare şi a plăcilor cu numere de înmatriculare a vehiculelor”, a mai spus Marin Stănică.