Carmen Dan: Nu am vorbit cu prefectul Capitalei în cursul zilei de 10 august

0
208

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, ieri, după audierea din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, că nu a vorbit cu prefectul Capitalei în ziua de 10 august, atunci când a avut loc mitingul violent din Piaţa Victoriei şi când a fost semnat ordinul de evacuare a Pieţei.

În jurul prânzului, am ajuns la minister şi discutăm neapărat de nişte rapoarte, nu s-au întocmit nişte note scrise care au ajuns pe masa ministrului, conform fluxului informaţional, ministrul a primit informări pe tot parcursul zilei prin Direcţia Generală de Management Operational. Am făcut precizarea că nu am vorbit cu doamna prefect în cursul zilei de 10 august.

Întrebată dacă nu a ştiu că prefectul semnase ordinul de evacuare a Pieţei Victoria, Carmen Dan a spus” Am primit informaţia pe fluxul informaţional pe care vi l-am precizat, conform prevederilor legale, după ce s-a semnat ordinul de restabilire”.

Ministrul Afacerilor Interne a reiterat faptul că nu a primit o invitaţie oficială din partea Comisiei, dar că a considerat oportun să vină. Carmen Dan a precizat că va pune la dispoziţia Comisiei raportul prezentat. “Există o procedură legală. Avem posiblitatea să punem la dispoziţie acest raport. Dacă mai sunt întrebări, după ce aceştia vor parcurge acest raport, suntem oricând la dispoziţia Comisiei. Dincolo de aceste dispute politce, mă bucur că am avut ocazia să particip şi să răspund la întrebări. Poliţia îşi face treaba în continuare, Jandarmeria îşi face treaba în continuare şi pe măsură ce vom avea informaţii despre dosare, despre identificare persoanelor care se fac vinovate, vi le vom pune la dispoziţie cu absolute celeritate. Cred că domnul preşedinte al Comisie va putea parcurge paşii pentru punerea la dispoziţie a raportului şi imediat ce va fi finalizată, noi vom pune la dispoziţie acest raport”, a mai spus ministrul.