134 milioane de lei pentru dezvoltarea Urgent Cargus

0
94

BCR şi OTP Bank România finanţează dezvoltarea Urgent Cargus printr-un credit sindicalizat de 134 de milioane de lei. Facilitatea de credit a fost acordată Urgent Cargus pentru proiectele de dezvoltare ale companiei, inclusiv pentru refinanţarea împrumuturilor existente. Urgent Cargus este una dintre cele mai mari companii de pe piaţa de curierat din România, având 72 de centre şi depozite şi o flotă auto de 2.600 de maşini

masinaCreditul sindicalizat de tip club deal, în valoare de 134 de milioane de lei, a fost semnat în august, BCR având calitatea de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat şi Agent de Documentare, Facilitate si Garanţii, iar OTP Bank România cea de Aranjor Principal Mandatat. Facilitatea de credit are o maturitate de 5 ani si a fost contractata pentru susţinerea dezvoltării companiei Urgent Cargus, inclusiv pentru refinanţarea împrumuturilor existente.  Casa de avocatură Țuca, Zbârcea şi Asociaţii a acţionat în calitate de consilier juridic al băncilor creditoare, în timp ce compania beneficiară a fost asistată legal de Clifford Chance Badea.

32 de milioane de colete în fiecare an

leiUrgent Cargus, controlata de Abris Capital Partners, este una dintre cele mai mari companii din industria de curierat din România, operând 72 de centre şi depozite şi o flotă de 2.600 de vehicule (proprii si subcontractate), care transportă 32 de milioane de colete în fiecare an si peste 1,100 salariaţi. ABRIS Capital Partners este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity active în Europa Centrală şi de Est (ECE), administrând capitaluri de peste 1.2 miliarde de euro. Înfiinţat în 2007, ABRIS urmăreşte să identifice şi să partenerieze cu companii dinamice şi de succes din ECE, contribuind cu capital şi expertiză de management, atât la nivel strategic, cât şi operaţional. Capitalul provine de la instituţii globale, precum fonduri suverane, fonduri de pensii, companii de asigurări şi instituţii financiare. Perspectiva investiţională a ABRIS este una pe termen lung, fondul concentrându-se pe tranzacţii în care obţine pachetul majoritar de acţiuni. ABRIS operează prin intermediul echipelor de investiţii aflate în birourile locale din Varşovia şi Bucureşti.

 ***

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.