A 35-a ediţie a Congresului cadrelor didactice din România se desfăşoară la Slatina

0
119

Municipiul Slatina găzduieşte între 21 și 23 august al 35-lea congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România (AGIRO). A devenit o tradiţie ca la congres să fie prezente personalităţi din învăţământul românesc, dar şi din comunităţile româneşti din ţările învecinate cu România şi din diaspora.

O secţiune aparte a întâlnirii este rezervată necesităţii introducerii unor ore de limba română în şcolile din regiunile istorice Timoc, Morava şi sudul Dunării, unde părinţii unui număr de 1.600 de copii şi-au exprimat dorinţa de a studia în limba maternă. Alături de ministrul Educației din România sunt aşteptaţi omologii săi din Republica Moldova, din Serbia şi din Ucraina, precum şi multe alte personalități din domeniul pedagogiei, printre aceştia figurând şi academicianul Solomon Marcus, matematician, membru titular al Academiei Române.

Primul congres al Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România a avut loc în 1898, la Ploieşti. La fiecare dintre aceste manifestări organizate de-a lungul timpului au participat mii de cadre didactice din întreaga ţară.

Potrivit organizatorilor, și la acest congres – în acest an organizat cu sprijinul ISJ Olt – principala preocupare va fi dezvoltarea profesională şi creşterea prestigiului şcolii.