Jeff Bezos: Călătoria în spațiu este esențială pentru că suntem “în proces de distrugere a acestei planete”

0
92

Într-un interviu recent, Jeff Bezos a spus că omenirea are nevoie de călătorii în spațiu, dacă dorește să continue să aibă o “civilizație înfloritoare” pentru că oamenii “distrug această planetă”.

Bezos crede că, mai degrabă decât să abandoneze Pământul în favoarea altei planete, oamenii ar putea folosi spațiul ca resursă.

Aceasta nu înseamnă că umanitatea va trebui să evacueze un Pământ muribund, ci mai degrabă că putem externaliza comportamentele noastre mai distructive în spațiu. Vorbind cu un moderator de știri CBS, Norah O’Donnell, Bezos, a cărui firmă de explorare a spațiului, Blue Origin, speră să pună oamenii pe lună, imediat după 2024, părea pesimist cu privire la efectul pe care l-au avut oamenii pe pământ. “Noi, oamenii, trebuie să mergem în spațiu dacă vom continua să avem o civilizație înfloritoare”, a spus el. “Am devenit mari ca o populație, ca specie, iar această planetă este relativ mică, o vedem în lucruri precum schimbările climatice, poluarea și industria grea. Suntem în curs de a distruge această planetă”.