Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, raportor pe două dosare importante

0
434

Deputaţii europeni se pregătesc să plece în vacanţă. După această perioadă, aceştia îşi vor relua activitatea, unii în aceleaşi comisii din care au făcut parte şi în mandatul trecut. De exemplu, europarlamentarul Marian Jean Marinescu îşi va continua activitate în Comisia pentru transport și turism (TRAN), unde este raportor pe două dosare extrem de importante : „Noua politică de transport europeană” și „Cerul unic european”.

Deputatul european a distribuit deja dosarele legislative din comisia TRAN, colegilor care sunt sau vor fi raportori şi asta pentru a avea timpul necesar până în septembrie să se pregătească. „Avem în TRAN un număr mare de dosare care continuă din legislatura precedentă. Două dintre ele îmi aparțin: este vorba de : Noua politică de transport europeană și Cerul unic european, dosar care a fost blocat din cauza conflictului din Gibraltar dintre Spania si Marea Britanie. Sunt mai mulți colegi raportori care au revenit, ca și mine, și vor continua lucrul la dosare și în această legislatură. Celelalte dosare rămase fără raportori am căutat fie să le distribui unor noi colegi din aceeași țară cu precedentul raportor, fie am solicitat ofertă de la colegii din TRAN”, a explicat deputatul european.

„Pachetul de mobilitate”, un dosar cu greutate

Pe de altă parte, europarlamentarul Marian Jean Marinescu şi-a programat deja câteva întâlniri cu ambasadorii statelor de la frontiere estică a Uniunii Europene. Motivul…. „Pachetul mobilitate”, un dosar de asemenea controversat, cu foarte multe interese şi care trebuie gestionat cu maximă responsabilitate, fiind vorba şi de interesele transportatorilor români, cu care Marian Jean Marinescu a avut deja mai multe întâlniri, în ţară şi la Bruxelles.. „În calitate de coordonator al Comisia pentru transport şi turism (TRAN) din Parlamentul European  voi avea un cuvânt greu de spus în acest dosar de o importanță capitală pentru transportatorii de pe întreg continentul, inclusiv pentru cei români. Poziția mea este foarte bine cunoscută încă din legislatura precedentă, când am lucrat îndeaproape cu cei care se opun pachetului în actuala formă. Voi avea grijă ca acei colegi care vor fi raportori în dosarele circumscrise acestui pachet să păstreze atât linia Grupului PPE, care, sper că va fi mai echilibrată în această legislatură. Să nu uităm că 60% din componența grupului PPE s-a schimbat, ceea ce va avea cu siguranță consecințe și în formularea pozițiilor politice. Voi lucra cu colegii din statele din centrul Europei interesate de acest dosar, cum ar fi Germania, Franţa, Belgia şi nu în ultimul rând, Olanda, cu scopul obținerii unui text echilibrat care să nu dezavantajeze pe nimeni, ceea înseamnă că voi apăra pe mai departe interesele transportatorilor români”, a mai spus Marian Jean Marinescu.