Cu unanimitate de voturi… / Lia Olguţa Vasilescu, realeasă în fruntea PSD Craiova

0
620
Sâmbătă a avut loc Conferinta Ordinară de Alegeri a PSD Craiova, în cadrul căreia Lia Olguţa Vasilescu a fost realeasă în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale şi Radu Preda, secretar general. La eveniment au participat în jur 650 de membri. Fostul ministru al Muncii a fost realeas în această funcţie prin vot deschis, cu unanimitate, fiind singurul candidat pentru şefia PSD Craiova, aşa cum s-a întâmplat şi pentru celelalte funcţii de conducere din organizaţie.  De la centru,  a fost prezent ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan Radu Oprea, care a spus că dintotdeauna a „invidiat” această organizaţie pentru rezultatele remarcabile obţinute în alegeri. Lia Olguţa Vasilescu a prezentat şi un bilanţ de activitate, trecând în revistă toate realizările fie ca edil al Craiovei, fie ca ministru al Muncii, fie ca parlamentar.
În deschiderea lucrărilor acestei conferinţe a luat cuvântul ministrul Ştefan Oprea care a spus că este onorat să participe la acest eveniment. „Mă bucur să mă aflu la Craiova, am mai fost prezent şi atunci când am lansat Start Up Nation şi cred eu că a fost un program de succes fiind vorba despre curaj, despre debut despre cei care doresc să-şi ia destinul în propriile mâini. Si lucrurile acestea vă caracterizează şi pe dumneavoastră”, a precizat ministrul Oprea.
„Aş fi vrut să nu mai candidez astăzi”
Parlamentarul doljean a declarat în faţa delegaţilor că îşi propusese să nu mai candideze pentru funcţia de preşedinte al PSD Craiova, însă a motivat că nu doreşte ca dezbinarea care există în administraţia locală să se reflecte şi la nivelul acestei organizaţii şi a spus că edilul Craiovei, Mihai Genoiu nu se află în sală pentru că este plecat în concediu de odihnă. “Aş fi vrut să nu mai candidez astăzi şi nu din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Colegii, apropiaţii ştiu că am spus de câteva luni de zile că nu vreau să mai candidez pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, însă nu cred că este momentul să mă retrag acum. Nu aş vrea ca dezbinarea care există în administraţia locală şi în multe părţi din acest oraş să se reflecte şi la nivelul organizaţiei municipale. Vin în faţa noastră bătălii pe care ştiu că putem să le câştigăm: vin alegerile locale de anul viitor, vin alegerile parlamentare. Anul acesta sunt alegeri prezidenţiale, unde sper, totuşi, să facem o figură frumoasă. Noi suntem pe deplin determinaţi să ne ducem mai departe toate proiectele…”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. 
„Să ne aplecăm cu mai multă responsabilitate asupra unor oameni pe care noi i-am girat”
Fostul ministru al Muncii a mai spus că la alegerile europarlamentare din 26 mai, după şapte ani de administraţie PSD, a fost prima dată când social-democraţii au pierdut alegerile în acest municipiu, iar vina aparţine în exclusivitate organizaţiei. Olguţa Vasilescu a încercat să/i mobilizeze pe cei aflaţi în sală şi le-a spus că la viitoarele alegeri se vor lua toate măsurile ca să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat din punct de vedere organizaţional în 26 mai a.c.”Sigur că acest lucru nu se va mai întâmpla pe viitor, dacă vom lua măsuri şi eu spun că vom lua măsuri în acest sens. Şi cred că este obligatoriu din partea noastră să ne aplecăm cu mai multă responsabilitate asupra unor oameni pe care noi i-am girat în administraţia locală. Cred că sunteţi cu toţii de acord cu mine. Nu mai putem pierde pe mâna noastră şi pe incapacitatea de a lua măsuri atunci când este cazul”, a subliniat Olguţa  Vasilescu.
Claudiu Manda : Let`s make PSD great again!
Prezent la conferinţă, europarlamentarul Claudiu Manda, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Dolj le-a mulţumit colegilor pentru tot ce au făcut în campanie electorală pentru PSD. „Am văzut tot felul de previziuni despre ce se va întâmpla în Craiova, în judeţul Dolj, în România, cu PSD-ul, cu alte partide, despre cum o luăm noi la vale şi alţii în sus, ţin să vă spun că eu nu cred aceste lucruri. Cred că depinde doar de noi să ne construim viitorul. Dacă rămânem în continuare o echipă unită, dacă rămânem în continuare o echipă sudată, dacă înţelegem că tot ce putem să facem, politic şi administrativ, facem pentru cetăţenii pe care îi reprezentăm, nu avem cum să nu avem nişte rezultate bune la alegerile viitoare. Este foarte important să ne propunem astăzi, aici, să câştigăm Consiliul Judeţean. Este foarte important să ne propunem astăzi, aici, să câştigăm Primăria Municipiului Craiova şi majoritatea în consiliul local. Cred că dacă pornim de la aceste idei avem aproape un an de zile să ne organizăm, să ne reorganizăm, să ne structurăm, să restructurăm şi să ne putem pregăti ca acea confruntare electorală să fie una în care noi să plecăm cu prima şansă. în perioada următoare – vorbim de apă, vorbim de gaze în tot judeţul, vorbim de Colegiul Carol, vorbim de autostradă, vorbim de salarii, vorbim de pensii şi nu cred că trebuie să ne fie ruşine că am reuşit să mărim salariile şi pensiile oamenilor. Dacă lucrurile vor funcţiona aşa, nu am decât să vă spun de pe acum succes, nu am decât să vă spun că sunt alături de tot ceea ce înseamnă construcţia Organizaţiei Municipale pentru obiectivul care îl avem, cel mai important obiectiv fiind câştigarea alegerilor locale, şi închei cu un citat cu care s-au câştigat alegerile în SUA – Let`s make PSD great again! „, a spus Claudiu Manda. 
„Trebuie să deschidem organizaţia, să primi oameni noi în partid”
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa a afirmat în cadrul aceleiaşi conferinţe că partidul ar trebui să se uite spre viitor şi mai puţin spre trecut. „Vreau să vă felicit în primul rând pentru toată munca pe care aţi făcut-o în campania electorală. Eu nu am văzut pe cineva, nici din organizaţia municipală şi nici din cea judeţeană să nu se implice în această campanie. Trebuie să spunem că la nivel naţional am avut un rezultat slab, dar Doljul a avut un rezultat dublu faţă de media pe ţară. De aceia noi şi în continuare ne vom face datoria. Nu ştiu cum vom face, dar noi trebuie să rămânem în continuare la conducerea Primăriei municipiului Craiova şi al Consiliului Judeţean Dolj. În aceşti ultimi ani s-au petrecut lucruri importante, mă refer la perioada în care PSD a fost la guvernare. Sunt convins că oamenii vor reflecta la ele, dar aşa se întâmplă de fiecare dată, oamenii le vor aprecia mai târziu.  Ceea ce vreau să vă rog este să deschidăm organizaţia, să primim oameni noi, capabili şi oameni la care societatea se raportează la ei. Mă refer la universitari, la oameni de cultură din mediul de business, etc”, a  spus Ion Prioteasa.