Vulcanul Shinmoe din sudul Japoniei a erupt din nou

0
213

Vulcanul Shinmoe din sudul Japoniei a erupt din nou vineri, după mai bine de o lună, aruncând în aer o coloană de fum şi cenuşă până la 2.600 de metri înălţime, potrivit DPA. Pentru moment, nu au fost raportate persoane rănite sau pagube materiale cauzate de această ”erupţie explozivă”, înregistrată la 9:09 (00:09 GMT), a vulcanului Shinmoe, cu o înălţime de 1.421 de metri, potrivit Agenţiei Meteorologice Japoneze. Agenţia a emis o avertizare referitoare la rocile vulcanice şi fluxul piroclastic care ar putea afecta zonele din vecinătatea vulcanului, aparţinând prefecturilor Kagoshima şi Miyazaki, de pe insula Kyushu.
Nivelul de alertă a fost menţinut la 3 (5 fiind nivelul maxim), agenţia avertizând că zona aflată pe o rază de trei kilometri de crater ar putea fi expusă la roci vulcanice şi flux piroclastic, un amestec de cenuşă, gaze şi lavă.
Japonia este situată în aşa numitul Cerc de Foc al Pacificului, unde au loc frecvente seisme şi erupţii vulcanice. În Japonia se află peste 100 de vulcani activi.