Monografia economico-militară a judeţului Dolj

0
380

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Dolj, desfăşurată ieri, consilierii judeţeni, în unanimitate, au aprobat actualizarea Monografiei economico-militare a judeţului Dolj.

„Precizăm că Monografia economico-militară a judeţului Dolj a fost întocmită de către Consiliul Judeţean Dolj cu sprijinul Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Dolj şi aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Dolj nr 149 din 29.06.2017”,  a explicat ieri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, care a şi prezidat şedinţa. Monografia economico-militară a judeţului Dolj  reprezintă documentul care cuprinde date şi informaţii referitoare la principalele elemente geografice şi de infrastructură, resursele materiale, energetice şi umane, precum şi alte date şi informaţii din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale, necesare pentru susţineres efortului de apărare, asigurarea ordinii publice şi securităţii naţionale, pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă şi de criză, precum şi pentru acordarea Sprijinului Naţiunii Gazdă în cadrul acţiunilor cu statele membre NATO şi partenere. „Datele şi informaţiile cuprinse în monografie sunt furnizate de autorităţile administraţiei publice locale, alte instituţii publice, operatorii economici şi alte persoane juridice de pe raza judeţului”, a mai spus vicepreşedintele CJ Dolj.

Tot în cadrul şedinţei de ieri, aleşii judeţului au mai aprobat şi prelungirea până la anul viitor, în iulie, a contractului de închiruiere între judeţul Dolj, prin CJ Dolj şi Societatea Terasa Pescăruş – Hanul Doctorului SRL. În prezent, valoarea chiriei aferente terenului menţionat este de 396 lei/lună, respectiv 9,90 lei- metru pătart. „Contravaloarea chiriei se indexează anual cu indicele preţurilor de consuzm, comunicat de INS”, se precizează într-un raport întocmit de CJ Dolj