Euro under 21: Italia pierde surprinzător, Germania e în semifinale

0
277

Cehia a furnizat prima surpriză a Campionatului European de tineret U21, în grupa C, după ce a trecut cu 3-1 de Italia, formaţie ticsită cu jucători care evoluează constant în Serie A. Travnik a deschis scorul după 24 de minute. Atacantul Fiorentinei, Bernardeschi, a reuşit egalarea cu 20 de minute înainte de final, dar Cehia a tranşat meciul în decurs de numai şase minute pe final: Havlik a înscris pentru 2-1, în minutul 79, după o combinaţie în careu, iar stooperul  Luftner a stabilit scorul final partidei, 3-1 pentru Cehia, în minutul 85, cu un şut senzaţional de la 30 de metri, care l-a învins pe Donnarumma.

Tot în grupa C, Germania a învins cu 3-0 Danemarca şi s-a calificat în semifinale. Nemţii, pregătiţi de fostul internaţional Stefan Kuntz, au marcat în partea a doua a meciului, prin Selke, Kempf şi rezerva Nadiem Amiri.

Germania are 6 puncte, Cehia şi Italia au câte 3, iar Danemarca, fosta adversară a României în preliminarii, are zero puncte. În ultimele jocuri: Germania – Italia, Danemarca – Cehia.

Astăzi, la Euro under 21 se joacă ultimele meciuri din grupa A, de la ora 21.45: Polonia – Anglia şi Suedia – Slovacia. Anglia are 4 puncte, Slovacia – 3, Suedia 2, Polonia – 1.