Ştiinţa, fără achiziţii, doar cu puşti

0
137

Gigi Mulţescu are sub comandă în Austria nu mai puţin de 11 jucători sub 20 de ani, transferurile lăsându-se încă aşteptatecraiova

Lotul Universităţii Craiova a ajuns în Austria, cantonamentul de vară desfăşurându-se, la fel ca acum un an, în localitatea Fugen. Alb-albaştrii sunt cazaţi la hotelul Kohlerhof, iar în cele aproape trei săptămâni de pregătire echipa lui Gigi Mulţescu va susţine şi cinci partide de verificare. Patru dintre ele au fost deja stabilite: cu Teuta Durres (ocupanta locului 4 în Superliga albaneză, 23 iunie), Red Bull Salzburg (campioana Austriei, 26 iunie), Zenit St. Petersburg (echipa lui Mircea Lucescu, 29 iunie) şi MSK Zilina (locul 5 din Slovacia, 2 iulie). Ultimul amical, care se va disputa în finalul stagiului de la Fugen, urmează a fi stabilit. Lotul pe care se bazează Mulţescu în Austria îi conţine pe: L. Popescu, A. Vlad, Calancea (portari) Dumitraş, Briceag, Vătăjelu, Popov, Madson, Mateiu, Măzărache, Ivan, Bancu, Băluţă, Zlatinski, Petre, Ciocoteală, Surugiu, R. Bogdan, Screciu, Manea, Jurj, Hreniuc, Vlădoiu. Astfel, nu mai puţin de 11 jucători sub 20 de ani se află în lotul deplasat de olteni în Austria. În cursul acestei săptămâni sunt aşteptaţi să se alăture grupului şi Acka, Kay şi Nuno Rocha, deşi ivorianul Acka îşi doreşte să plece la o altă echipă. Portarul Straton a fost lăsat acasă, după ce a refuzat rezilierea contractului. Deocamdată, Madson, Zlatinski şi Surugiu s-au antrenat separat, sub îndrumarea medicului Claudiu Stamatescu, ei suferind accidentări în finalul campionatului trecut.

Prezentarea adversarilor Ştiinţei din cantonamentul din Austria:

KF Teuta Durres – ocupanta locului 4 în Superliga albaneză. Teuta are în palmares un titlu cucerit în 1994, trei Cupe ale Albaniei, ultima în 2005, şi trei supercupe.

Red Bull Salzburg – este cea mai în vogă echipă din Austria. Are 10 titluri de campioană a Austriei şi 4 Cupe, în ultimii trei ani realizând eventul. Valoarea totală a lotului, potrivit transfermarkt.de, este de 48,15 milioane euro. Clubul a fost înfiinţat în 1933, iar de-a lungul timpului a avut mai multe denumiri: SV Austria Salzburg, SV Casino Salzburg, iar din 2005 a fost preluat de gigantul Red Bull.

Zenit St. Petersburg – este unul dintre giganţii fotbalului din Rusia. În perioada modernă a câştigat în patru rânduri campionatul (2007, 2010, 2012 şi 2015), a cucerit laurii europeni, adăgând în vitrina de trofee Cupa UEFA şi Supercupa continentală (2008). Sezonul trecut a încheiat pe locul 3 campionatul Rusiei. Valoarea lotului este de 174,70 milioane de euro. Între jucătorii reprezentativi se numără brazilianul Hulk şi argentinianul Garay. Echipa a fost preluată în această vară de Mircea Lucescu.

MSK Zilina – este una dintre formaţiile de tradiţie ale fotbalului din Slovacia, clubul fiind fondat în 1908. În perioada recentă are şase campionate castigate, ultimul în 2012, precum şi o Cupă a Sloveniei. A încheiat pe locul 5 campionatul 2015-2016.

Foto: csuc.ro