Ministrul Culturii: România a făcut lucruri bune pe timpul președinției la Consiliul UE

0
128

România a făcut lucruri foarte bune în cele cinci luni de când deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a declarat marţi ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, care se va afla astăzi şi mâine la Bruxelles.

Ministrul Culturii va fi prezent la Bruxelles pentru a anunţa câştigătorii Premiilor Uniunii Europene pentru Literatură şi pentru a prezida secţiunea Cultură şi Audiovizual a Consiliului Educaţie, Tineret, Cultură şi Sport.

“Într-adevăr, vor fi două zile încărcate. Merg la Bruxelles cu sentimentul că România, în aceste cinci luni de zile de când a preluat preşedinţia la Consiliul UE, a făcut lucruri foarte bune, dovadă şi numărul mare de dosare închise, comparativ cu ţările care au prezidat înaintea noastră, aproape un număr dublu de dosare şi bineînţeles vor mai fi şi alte dosare închise până la finalizarea mandatului nostru. Şi încă o dată spun faptul că am făcut foarte multe lucruri bune în această perioadă, sunt vizibile la nivel european şi partenerii europeni apreciază acest lucru, atât la nivel de Consiliu, cât şi la nivel de state membre ale Uniunii Europene”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, Valer-Daniel Breaz.

Astă-seară, de la ora 19,00, demnitarul român şi comisarul Tibor Navracsics vor anunţa câştigătorii Premiilor Uniunii Europene pentru Literatură, în cadrul unui eveniment cultural organizat la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, sprijinit de programul Europa Creativă, are rolul de a evidenţia creativitatea, diversitatea şi bogăţia literaturii europene contemporane, precum şi de a promova circulaţia literaturii în Uniune, cu accent pe creaţia tinerilor autori.

Mâine, ministrul Culturii va prezida secţiunea Cultură şi Audiovizual a Consiliului Educaţie, Tineret, Cultură şi Sport, de la Bruxelles, unde vor fi adoptate două seturi de recomandări politice pentru susţinerea creativităţii tinerilor, respectiv pentru sprijinirea co-producţiilor europene. Totodată, Consiliul va dezbate posibile noi măsuri la nivel UE în vederea combaterii dezinformării şi a recâştigării încrederii cetăţenilor europeni în mijloacele de comunicare în masă. (Sursa: Agerpres)