Fondul Cultural Naţional a lansat un apel de proiecte editoriale, cu buget de 1 milion de lei

0
382

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a lansat, marţi, un apel de proiecte editoriale pentru care dispune de un buget de 1 milion de lei, alocat prin subvenţie de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, potrivit unui comunicat.

“Regretăm întârzierea lansării sesiunii de finanţare faţă de data prevăzută şi asigurăm operatorii culturali că vom continua să dedicăm timp şi energie pentru consolidarea predictibilităţii procesului de finanţare derulat de AFCN. Consiliul împreună cu echipa AFCN vor continua să informeze corect şi transparent publicul şi să fie în permanenţă deschişi dialogului”, a declarat Roxana Trestioreanu, preşedinta Consiliului.

Bugetul sesiunii III / 2019, alocat prin subvenţie de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, este de 1 milion de lei şi acoperă trei secţiuni editoriale: Carte (inclusiv ediţii critice), Reviste şi publicaţii culturale şi Ediţii de poezie.

“Ne bucurăm ca în Anul Cărţii putem să anunţăm o creştere a bugetului alocat faţă de anul trecut. Sperăm să continue să crească şi în anii ce urmează şi să reuşim astfel să facem posibilă realizarea a tot mai multe publicaţii culturale”, a precizat Irina Cios, directoarea AFCN.

Pentru sesiunea III/2019 Consiliul AFCN a definit priorităţi specifice disjunctive, fiind suficientă adresarea unei singure priorităţi pentru a putea obţine punctajul maxim. Tirajul minim obligatoriu constituie criteriu de eligibilitate. De asemenea, titluri editate sau reeditate în ultimii 15 ani nu sunt admise pentru finanţare. Nu sunt eligibile revistele publicate de uniunile de creaţie membre ANUC finanţate în baza legii nr. 136/2015, art. 1 (1).

Apelul de proiecte care conţine bugetul detaliat, plafoanele de finanţare pe secţiuni, priorităţile specifice, condiţiile de participare şi calendarul de derulare pot fi consultate pe pagina de internet a AFCN.

Începând cu 21 mai se deschide şi aplicaţia de depunere a candidaturilor pentru constituirea comisiilor de evaluare şi selecţie. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maximum două secţiuni de expertiză.

Toate informaţiile şi documentele necesare înscrierii proiectelor editoriale sunt disponibile online la www.afcn.ro/finantari-proiecte-editoriale.html. Pentru mai multe detalii despre sesiunea de finanţare, candidaţii pot contacta organizatorii telefonic sau prin e-mail, la adresa contact@afcn.ro . (Sursa: Mediafax)