Doljeanul care şi-a ucis mama şi a aruncat-o într-o fântână părăsită face 18 ani de puşcărie

0
88

Doljeanul de 38 de ani, din comuna Perişor, ajuns după gratii în octombrie anul trecut pentru comiterea infracţiunii de omor, a fost condamnat definitiv la 18 ani de detenţie. În urma unei anchete a poliţiştilor şi procurorilor criminalişti de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj s-a stabilit că bărbatul şi-a omorât mama în bătaie şi i-a aruncat cadavrul într-o fântână părăsită de la marginea comunei Perişor. El a recunoscut totul în faţa judecătorilor şi a cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă, iar pe 15 martie a.c. a fost condamnat, la Tribunalul Dolj, la 15 ani de puşcărie. Procurorii au făcut apel, admis de Curtea de Apel Craiova, care a majorat pedeapsa inculpatului la 18 ani de închisoare.

curtea de apelReamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj finalizau cercetările şi dispuneau, în luna ianuarie a.c., trimiterea în judecată a lui Rozel Sîrbu, de 38 de ani, din comuna doljeană Perişor, pentru comiterea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. Dosarul s-a înregistrat pe 5 ianuarie a.c. pe rolul Tribunalului Dolj, magistraţii instanţei prelungind periodic măsura arestării preventive faţă de inculpat.

Rozel Sîrbu a ajuns după gratii în octombrie anul trecut, mai exact pe 14 octombrie, în baza ordonanţei de reţinere pe 24 de ore emisă de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj pe numele său, după ce s-a stabilit că şi-a ucis mama. Potrivit anchetatorilor, fapta s-a petrecut pe 17 septembrie, în comuna Perişor. O vecină a sesizat dispariţia femeii la Poliţie, după ce n-a mai văzut-o câteva zile la rând, astfel că oamenii legii au demarat investigaţiile. Au stabilit că femeia a fost în vizită la fiul său, Rozel Sîrbu, s-au certat, el a început să o lovească cu pumnii, picioarele, dar şi cu un obiect contondent, după cum spun anchetatorii, până când n-a mai mişcat. Ca să scape, bărbatul a aruncat cadavrul într-o fântână părăsită de la marginea comunei. Cadavrul a fost recuperat, a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei, iar fiul victimei a ajuns după gratii.

puscariePe 15 martie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa în dosar. Rozel Sîrbu a recunoscut comiterea faptei în faţa judecătorilor şi a cerut să beneficieze de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Solicitarea inculpatului a fost admisă, acesta primind o pedeapsă de 15 ani închisoare cu executare şi plata sumei de 1900 lei cheltuieli judiciare către stat. Hotărârea nefiind definitivă, atât procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cât şi inculpatul au formulat apel, soluţionat acum de Curtea de Apel Craiova. Instanţa a respins apelul inculpatului şi l-a admis, în schimb, pe cel al procurorilor, majorând pedeapsa lui Rozel Sîrbu la 18 ani de închisoare: „Desfiinţează, în parte, hotărârea atacată, sub aspectul laturii penale a cauzei. Condamnă inculpatul Sîrbu Rozel la pedeapsa de 18 ani închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate, care nu contravin prezentei decizii. Deduce arestul preventiv de la data de 15.03.2017, la zi. Ia act că inculpatul a retras apelul formulat. Obligă apelantul inculpat Sîrbu Rozel la plata sumei de 100 lei cheltuieli avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în hotărârea instanţei.