Cu 36.127 de semnături pentru susţinere / PSD şi-a înscris oficial candidatul, pe Mihail Genoiu, pentru Primăria Craiova

0
106

Cum ne-a obişnuit, cel mai mare partid politic din România şi-a arătat, din nou, ieri, forţa electorală care îl caracterizează. Peste 300 sute de membrii PSD Craiova l-au însoţit spre Biroul electoral de circumscripţie al municipiului Craiova nr. 1, pe primarul interimar Mihail Genoiu, candidat la alegerile locale parţiale din 11 iunie a.c. Însuşi numărul semnăturilor de susţinere, peste 36.000, spune multe despre formaţiunea social-democrată din Craiova. Încadrat de ex-primarul Lia Olguţa Vasilescu, actualmente ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, cu care a colaborat pe vechiul mandat de conducere a municipalităţii; avându-i alături pe senatorul Claudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj; pe Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, dar şi parlamentarii social-democraţi ce reprezintă judeţul nostru, Mihail Genoiu a precizat că va continua o administraţie transparentă, eficientă, la fel de bună ca cea de pe mandatul Liei Olguţa Vasilescu şi că nu va coborî ştacheta dezvoltării Craiovei.

Untitled-1Ieri, la ora 10:30, o delegaţie impresionantă a social-democraţilor craioveni s-a deplasat la Biroul electoral de circumcripţie al municipiului Craiova nr.1 aflat în sediul Primăriei Craiova. Primii care au intrat în sediul municipalităţii au fost actualul primar interimar, Mihail Genoiu, încadrat de Lia Olguţa Vasilescu, în tripla sa calitate de ministru al Muncii, preşedinte al PSD – organizaţia municipală Craiova şi de fost primar al urbei; de senatorul Claudiu Manda, care este şi preşedintele PSD Dolj; de Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

          Cei peste 300 de membrii ai PSD au venit să suţină candidatura lui Mihail Genoiu pentru funcţia de primar, la alegerile electorale parţiale ce se vor desfăşura la 11 iunie a.c. Social-democraţii au arătat că vor o continuitate în administraţie locală, în derularea marilor proiecte edilitare, bazându-se pe experienţa în administraţia publică locală acumulată de actualul primar interimar.

Viitorul primar va avea nevoie de majoritatea PSD din Consiliul Local

psd 4Atentă cu tot ceea ce se întâmplă în municipiul pe care l-a condus timp de aproape cinci ani, Lia Olguţa Vasilescu a declarat, după depunerea listelor de semnături, că este convinsă că va urma o perioadă destul de grea, cunoscută de altfel în timpul campaniilor electorale. Nu exclude ca, acei candidaţi care nu vor veni cu proiecte de dezvoltare a Craiovei să folosească tot fel de acţiuni de intimidare, abordare electorală pe care social-democraţii craioveni nu o vor pune în practică, promite Olguţa Vasilescu. Totodată, actualul ministru al Muncii a spus răspicat că nu îi este deloc indiferent cine va conduce Craiova mai departe, pentru că domnia sa a reuşit să imprime municipiului un ritm de dezvoltare cu totul şi cu totul diferit, comparativ cu administraţiile anterioare.

          „L-am susţinut pe Mihail Genoiu din momentul în care am optat pentru funcţia pe ministru. Logic, m-am gândit, cine va fi după mine la conducerea Primăriei Craiova? Şi m-am gândit că nu poate fi o persoană mai potrivită decât cea cu care am lucrat în ultimii cinci ani la toate proiectele Craiovei şi care cunoaşte că trebuie să le deruleze în perioada următoare şi să le finalizeze”, a spus Lia Olguţa Vasilescu. Cu o majoritate social-democrată covârşitoare în Consiliul Local, iniţiativele viitorului primar al Craiovei, dacă va fi cel pentru care, ieri, pesediştii şi-au arătat susţinerea, vor trece cu uşurinţă. Nu acelaşi lucru se poate spune despre contracandidaţii lui Mihail Genoiu, care în mod firesc ar fi  trebuit să aibă o echipă fidelă în rândul consilierilor locali craioveni. Aici se poate pune în discuţie, deşi social-democraţii nu-şi fac griji, şi conceptul de utilitate a votului. Asta în condiţiile în care, cum precizam anterior, proiectele viitorului primar al Craiovei vor trebui să primească votul majorităţii Consiliului Local care, pe actualul mandat, este deţinută de PSD, în proporţie de două treimi!

„Mihail Genoiu, cea mai bună alegere pentru Craiova”

          psd 1Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, l-a recomandat concitadinilor să meargă pe oferta propusă de PSD, respectiv Mihail Genoiu, pentru că se doreşte continuitatea proiectelor începute, mai ales că şi Consiliul Judeţean are o serie de investiţii comune cu municipalitatea craioveană. „Cu siguranţă, la sfârşitul acestui mandat, vor rămâne lucruri importante, unele care sunt în derulare, altele care vor începe. De aceea îi invităm pe craioveni să vină şi să voteze alături de noi pe Mihail Genoiu, care este cea mai bună alegere pentru Craiova”, a precizat Ion Prioteasa.

„Nu am niciun fel de emoţii”

          Mizând pe faptul că, în ultimii cinci ani de zile, craiovenii au putut remarca un ritm de dezvoltare accentuat, Mihail Genoiu a dat asigurări locuitorilor că trendul nu va fi modificat şi că proiectele actuale se derulează în graficul firesc. Candidatul PSD la primăria Craiova speră ca, la sfârşitul ceor trei ani de mandat „să fim în coasta Clujului, să fim al treilea oraş ca dezvoltare din ţară”. Totodată, primarul interimar actual este convins că nu vor exista motive de temere din partea craiovenilor, referitoare la modul cum va înţelege acesta să-şi desfăşoare viitorul mandatul de primar. „Vreau să vă spun că nu am niciun fel de emoţii şi sunt foarte încrezător în aceste alegeri, pentru că de cinci ani de zile craiovenii au fost alături de noi!”, a marturisit Mihail Genoiu.

Matematică simplă pentru candidatul PSD

          Despre alegerile locale parţiale din Craiova se poate spune şi preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a şi făcut o carcaterizare concisă, că vor avea o prezenţă la vot nu prea numeroasă, care va favoriza partidul social-democrat, de departe cel mai bine organizat şi uşor de mobilizat în astfel de momente. Urmând o aritmetică a concretului, „suntem prezenţi acum, aici, peste 300 de membrii de partid, şi dacă înmulţim cu trei, ajungem la circa 1.000 de voturi!”, a menţionat Claudiu Manda, făcând o referire directă la forţa de mobilizare a PSD în orice tip de alegeri electorale.