Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu: Îi voi susţine pe toţi agricultorii din Dăbuleni, Bechet, Călăraşi şi din toate localităţile de pe Valea Dunării

1
78

După acordul la care s-a ajuns la nivel european în vederea finalizării reformei Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada următoare, europarlamentarul oltenilor, Marian Jean Marinescu, a precizat că “repartizarea anvelopei Politicii Agricole Comune, ce absoarbe circa 38% din bugetul european, va asigura ca ţara noastră să primeasccă mai mult de 75% din media comunitară până în 2019. În acelaşi timp va fi încurajată puternic implicarea tinerilor, urmând să le fie alocată o subvenţie suplimentară de 25% în primii cinci ani”. În plus, “statele membre, inclusiv România, vor putea acorda subvenţii mai mari zonelor defavorizate”, a mai spus Marinescu.

„Plăţile directe pentru agricultori sunt vitale!”

Vicepreşedintele Popularilor Europeni, Marian Jean Marinescu, a mai consemnat şi faptul că în privinţa noutăţilor pe care le aduce pentru România acest proiect, sunt câteva elemente care preiau şi nevoile agriculturii româneşti. „În primul rând s-a păstrat sistemul cu plăţi directe pentru susţinerea financiară a agricultorilor, cu precizarea că, din 2014 şi până în 2019, pentru agricultorii români aceste plăţi vor creşte de la un an la altul, în timp ce pentru celelalte ţări o să scadă. Ca şi element de noutate legat de acordarea acestor subvenţii, se va introduce o schemă simplificată de plată pentru fermele mici, prin reducerea birocraţiei, atât pentru producători, cât şi pentru administraţia publică. De asemenea, va exista o măsură specifică pentru tinerii fermieri care vor primi prin plăţi directe o subvenţie complementară în primii cinci ani după implicarea în agricultură”, a mai spus Marian Jean Marinescu.

Subvenţie complementară pentru tinerii fermieri

Candidatul oltenilor la europarlamentare, Marian Jean Marinescu, a fost impresionat de grupul de tineri fermieri cărora le-a fost recent ”ambasador” în cadrul Congresului European al Tinerilor Agricultori, organizat de catre PPE. Cu acest prilej, Marinescu declara cu o emoţie evidentă: ”Venim dintr-o ţară care, între cele două războaie mondiale, a fost cunoscută sub numele de Grânarul Europei. Oriunde te uitai în mediul rural puteai vedea culturi sănătoase de porumb, grâu, orz, ovă, orez, secară. În alte părţi erau livezi sau vii, ca să nu mai vorbim de câmpurile interminabile de pepeni – care au făcut din Oltenia mea natală un punct de reper al producţiei – de la nord la sud şi de la est la vestul României.

„Cred în viitorul agriculturii româneşti”

Astăzi, spunea Marian Jean Marinescu, reprezentantul oltenilor în Parlamentul European, agricultura naţională este încă în suferinţă după un experiment comunist devastator şi o tranziţie haotică către o economie industrializată. Şi-a pierdut o parte din vigoare. Provocările realizării unei afaceri profitabile în agricultura i-au pus pe fugă pe mulţi dintre tinerii noştri. Marian Jean Marinescu crede însă în viitorul agriculturii româneşti, în contextul creat de reforma Politicii Agricole Comune (PAC): ”Subvenţia suplimentară acordată în primii cinci ani după implicarea în agricultură, dar şi toate celelalte facilităţi, îi vor încuraja pe mulţi tineri să rămână alături de bunicii şi părinţii lor din mediul rural. Ajutaţi de Europa, sunt convins că tinerii vor avea curajul să îşi ia  viitorul – şi viitorul agriculturii noastre – în propriile mâini!”

Reforma ajută agricultorii şi consumatorii români

Europarlamentarul oltenilor, Marian Jean Marinescu, consideră că este esenţial ca această reforma agricolă să reprezinte un pas înainte în promovarea unor politici agricole puternice, durabile, competitive şi echitabile, care să ajute agricultorii şi consumatorii români să promoveze dezvoltarea rurală şi, de asemenea, să protejeze, mediul înconjurător. Marinescu arată că “acordul la care s-a ajuns confirmă liniile generale ale noii Politici Agricole Comune.”

Este vital să se menţină plăţile directe!

Marian Jean Marinescu, candidatul oltenilor, aflat pe lista PDL pentru alegerile europarlamentare, subliniază că “trebuie menţinut rolul multifuncţional al agriculturii. De aceea sunt convins că o politică agricolă comună puternică, susţinută de un buget bine structurat, reprezintă soluţia optimă în acest sens”. Candidatul oltenilor pentru alegerile europarlamentare, Marian Jean Marinescu, mai spune că este vital să se menţină plăţile directe în scopul de a garanta viabilitatea pe termen lung a activităţii agricole şi pentru a asigura securitatea alimentară, conservarea resurselor naturale şi, bineînţeles, stimularea creşterii economice şi ocuparea forţei de muncă în zonele rurale mai puţin favorizate. „Este necesară reducerea poverii administrative prin simplificarea Politicii Agricole Comune. Vom permite astfel agricultorilor români să facă ceea ce ştiu cel mai bine – agricultură”, a mai spus europarlamentarul Marian Jean Marinescu..

Candidatul oltenilor, Marian Jean Marinescu

Marian Jean Marinescu este singurul oltean aflat pe listele partidelor pentru europarlamentare. Pentru că şi-a făcut bine treaba, Marian Jean Marinescu a fost desemnat Europarlamentarul Anului 2014. Olteanului nostru, lui Marian Jean Marinescu i se datorează dezvoltarea primului GPS european, care va crea sute de mii de noi locuri de muncă, aşa cum ati văzut în expoziţia  „Spaţiul European”, pe care poate că aţi vizitat-o recent în centrul Craiovei. Prin munca lui, au fost salvate miliarde de euro fonduri europene care pot finanţa peste 100.000 locuri de muncă în fiecare an. Lui Marian Jean Marinescu i se datorează şi creşterea subvenţiei pentru agricultori. Aceasta este realitatea. Verificaţi. Despre europarlamentarul oltenilor, Marian Jean Marinescu, până şi adversarii săi politici vorbesc cu admiraţie!

1 COMENTARIU

  1. ce sa verificam domnu autor necunoscut?dupa cum se stie lupul isi schimba parul dar naravul ba!…asa ca mai lasati-ne-n pace cu acest individ,prea multa publicitate pentru un caracter de nota ZERO!

Comments are closed.