Condamnată definitiv de două ori, după ce a delapidat două Asociații de Proprietari

0
64

O craioveancă trimisă în judecată în 2012 pentru delapidarea Asociației de Proprietari Unirea, după ce a furat din încasări 21.656 lei, a fost condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost pronunțată marți de Curtea de Apel Craiova, însă femeia este deja după gratii. Asta pentru că tot instanțele craiovene au condamnat-o la 5 ani de închisoare cu executare, într-un alt dosar, tot pentru delapidare, întrucât s-a dovedit că a furat din încasările proprietarilor de la Asociația IJK 124.000 lei. Femeia a fost prinsă în luna martie de polițiștii din Iași și este în prezent în penitenciar, după cum au declarat reprezentanții IPJ Dolj.

Curtea de Apel Craiova a respins, marți, ca nefondat, apelul declarat de Mihaela Oprică împotriva hotarârii nr. 3929/22.11.2013 a Judecătoriei Craiova prin care a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare pentru delapidarea Asociației de Proprietari Unirea. Decizia Curții de Apel Craiova este definitivă, astfel că femeia ar fi trebuit ridicată de la domiciliu pentru a fi depusă după gratii. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au comunicat însă faptul că femeia este deja încarcerată în penitenciar, întrucât mai are la activ o condamnare definitivă, la 5 ani de închisoare cu executare tot pentru delapidare, și a fost prinsă și introdusă în arest de polițiștii IPJ Iași, în luna martie a acestui an.

În dosarul finalizat marți, Mihaela Oprică a fost trimisă în judecată în decembrie 2012, pentru că a sustras 21.656 lei din banii Asociaţiei de Proprietari Unirea, unde a fost angajată ca administrator pe 1 martie 2008. Furtul a fost descoperit în urma unui control făcut în noiembrie 2009, din cercetări rezultând că femeia a început să ia din bani imediat după angajare. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în sarcina femeii s-a reținut că „în perioada martie 2008 – noiembrie 2009, inculpata, în calitate de administrator, în mod repetat şi în baza aceleiași rezoluții infracționale, în cadrul atribuțiilor de serviciu, și-a însușit suma de 21.656,07 lei după ce, în prealabil, a falsificat mai multe documente contabile pentru a justifica însușirea banilor din gestiune. În perioada octombrie-noiembrie 2009, în mod repetat, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a omis înregistrarea în contabilitate a mai multor chitanțe care atestau încasarea unor sume de bani de la locatari, având drept consecință denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare, precum și a elementelor de activ și de pasiv, pentru a justifica însușirea banilor din gestiune“.
Pentru furturile comise în dauna locatarilor de la Asociaţia Unirea, Mihaela Oprică a fost deferită justiţiei în decembrie 2012, iar un an mai târziu, în noiembrie 2013 a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare şi obligată să înapoieze banii furaţi. Femeia a dispărut, însă a ținut legătura cu avocatul ei, care a declarat apel. Curtea de Apel Craiova i-a respins acum apelul.

Cinci ani de pușcărie pentru delapidare la Asociația IJK

Însă Mihaela Oprică este deja în pușcărie pentru că a furat bani de la o altă Asociație de Propietari, unde fusese administrator – Asociaţia de Proprietari IJK+49 apartamente. Aici s-a stabilit că Mihaela Oprică, care se ocupa şi cu încasările, înregistra fictiv plăţile către furnizori, iar banii achitaţi de proprietari îi băga în buzunar, prejudiciul total fiind stabilit la 124.000 de lei. Trimisă în judecată în august 2012 în acest dosar, femeia a fost condamnată în iunie, anul trecut, la cinci ani de închisoare și obligată să achite 124.010 lei despăgubiri civile Asociaţiei de Proprietari IJK. Inculpata a făcut recurs împotriva hotărârii instanţei, care i-a fost respins pe 30 ianuarie 2013 de Curtea de Apel Craiova. Pe numele condamnatei a fost emis un mandat de executare a pedepsei de cinci ani de închisoare, însă poliţiştii nu i-au dat de urmă, Mihaela Oprică fiind dată în urmărire naţională. Ulterior, polițiștii craioveni au prins de veste că ar fi prin Moldova, au luat legătura cu colegii din Iași, care au reușit să o prindă și să o încarcereze. Rămâne de văzut acum dacă cele două sentințe vor fi contopite sau nu.