Alin Toşca se retrage de la echipa naţională

0
270

Fundaşul stânga Alin Toşca a anunţat că se retrage de la echipa naţională a României, la numai 30 de ani. Bancu, Toşca şi Camora sunt cei 3 fundaşi stânga convocaţi în ultimii ani la naţională, în timp ce Cristi Ganea a avut apariţii episodice în lot. Alin Toşca a debutat în martie 2016, în amicalul România-Lituania 1-0, evoluând în 30 de partide pentru naţională, pentru care a marcat un gol. Cotat la 1,7 milioane de euro, Toşca evoluează acum în Turcia, la Gaziantep, iar în carieră a mai jucat la Viitorul, FCSB, Betis, PAOK şi Benevento.

“Astăzi închid un capitol, au fost 7 ani minunaţi, fiecare dintre ei însemnând meciuri pentru mine în tricoul echipei naţionale. Oricând, oricum, pe orice post, am fost gata să dau totul şi chiar am dat totul pentru România. Decizia mea nu a fost influenţată de nimic din tot ce înseamnă echipa naţională, atmosferă, coechipieri, staff, suporteri, Federaţie. Pentru a evita orice speculaţii, vă asigur că retragerea mea nu a fost nici cauzată, nici încurajată de Edward Iordănescu” a precizat Toşca.

“Sunt mâhnit pentru că echipa naţională pierde un jucător important. Îl cunosc de mult timp pe Alin, l-am apreciat totdeauna, mi-am dorit cândva chiar să colaborăm la nivel de club şi au fost discuţii în acest sens. Acum, în mod cert, era un jucător în planurile mele la echipa naţională. Am vorbit cu el în mai multe rânduri despre decizia pe care a luat-o şi motivele ei care sunt personale, trebuie să îi respect hotărârea construită în timp” a declarat selecţionerul Edi Iordănescu.