Dolj: Șoferi cercetați penal după ce au fost depistați la volan sub influența alcoolului

0
195

Polițiștii doljeni au depistat, la acest sfârșit de săptămână, mai mulți conducători auto sub influența băuturilor alcoolice. Cu toții s-au ales cu dosare penale.

Potrivit IPJ Dolj, pe 20 aprilie 2018, ora 23.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova l-au depistat pe Aurel M., de 51 de ani, din Craiova, care a condus un autoturism pe str. H. Ford, din localitate, având o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni l-au depistat în trafic pe E. Ștefanin, de 46 de ani, din com. Dioşti, care conducea un autoturism pe drumurile publice din localitate, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând faptul că acesta avea o concentraţie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova în vederea recoltării de probe biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

Tot pe 20 aprilie a.c., în jurul orei 22.45, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova şi un elev din cadrul Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe bld. Oltenia, din localitate, la volanul căruia se afla C. Nicu, de 51 de ani, din Craiova. Întrucât şoferul emana miros de alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentraţie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe 21 aprilie 2018, în jurul orei 20.45, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti l-au depistat în trafic pe M. Marian, de 37 ani, din com. Giubega, în timp ce acesta conducea un autoturism pe strada Ana Ipătescu, din Băileşti, având o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Băilești în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Ieri, 21 aprilie a.c., în jurul orei 20.45, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega l-au depistat în trafic pe N. Daniel, de 27 de ani, din com. Cioroiaşi, care conducea un autoturism pe strada Orhideelor, din localitate, având o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Băilești în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În toate cauzele s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului