Razie de amploare în barurile şi cluburile din Craiova

0
171

Poliţiştii craioveni, împreună cu jandarmi de la cele două unităţi din municipiu au făcut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie de amploare în cluburile şi barurile din Craiova. În plus, au fost constituite şi filtre rutiere, unde şoferii au fost opriţi şi testaţi cu etilotestul. Pe parcursul acestor activităţi s-au întocmit 6 dosare penale şi s-au aplicat amenzi în valoare de peste 20.000 lei. 

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în municipiul Craiova a fost organizată o razie având ca scop prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă, dar şi prevenirea accidentelor de circulaţie, în aceste activităţi fiind angrenaţi poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, intervenţie rapidă, dar şi jandarmi ai IJJ Dolj şi GJMb Craiova. Oamenii legii au descins în 9 cluburi şi 32 de baruri, fiind legitimate peste 500 persoane, 180 dintre acestea fiind controlate sumar de arme albe. Au fost instituite 16 filtre rutiere, la care au fost oprite pentru verificări 260 de autovehicule, fiind constatate, în total, 6 abateri de natură penală pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale şi au fost aplicate 86 de amenzi în sumă totală de 23.140 lei.

După cum au mai precizat reprezentanţii poliţiei doljene, între cei care s-au ales cu dosar penal se numără Claudiu Manea, de 25 de ani, depistat în zona unui bar situat pe strada „Brestei” din Craiova cu un baston telescopic în autoturism. Cu ocazia verificărilor efectuate la un bar situat pe strada „Fraţii Buzeşti” din municipiu, oamenii legii au constatat că administratorul unităţii, Constantin Băltăreţu, de 38 de ani, din Craiova instalase sistem de supraveghere video fără a avea licenţă în acest sens. I s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003 R. Într-un alt local, de pe strada „Nicolae Bălcescu”, s-a constatat că se tulbura liniştea publică prin muzica ascultată la intensitate mare, astfel că s-a aplicat administratorului Florin C., de 32 de ani, din Craiova, o amendă în valoare de 1.500 lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991. Tot în cadrul raziei, în jurul orei 02.30, pe strada “Bariera Vâlcii” a fost oprit pentru control un autoturism Chevrolet condus de Alin Gîrgel, de 32 de ani, din Craiova. În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că şi lui i s-a întocmit doar penal conform prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.