Meciul Vântu-Ghiţă a ajuns în în instanţă şi pe internet

0
50

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut, miercuri seara, pentru şantaj de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzat că a pretins lui Sebastian Ghiţă, patronul firmei Asesoft şi managerul postului Realitatea TV, suma de 150.000 de euro. Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ au dispus, la data de 19 aprilie 2011, începerea urmăriri penale, iar miercuri, reţinerea inculpaţilor Sorin Ovidiu Vîntu şi Cezar Ion Ilie (reprezentantul lui Vîntu în Consiliul de Administraţie al Realitatea Media S.A) pentru şantaj, informează Ministerul Public. Din probele administrate până la acest moment procesual a rezultat că, în perioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu a pretins părţii vătămate Sebastian Ghiţă suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani.

Vîntu a fost adus ieri la Parchetul General, din arestul poliţiei, pentru a da noi declaraţii în dosarul în care este acuzat de şantaj şi ameninţare. Procurorii au cerut arestarea lui pentru 29 de zile. De la Parchetul General, Vîntu a fost dus la Judecătoria Sectorului 5, pentru ca magistraţii să decidă asupra cererii de arestare pentru 29 de zile. Celălalt acuzat în dosar, Ion Ilie Cezar a trecut şi el pe la Parchet în dimineaţa zilei de ieri.

Potrivit unor surse judiciare, la baza reţinerii omului de afaceri ar fi stat un flagrant. Ion Ilie Cezar ar fi fost prins în flagrant, miercuri, în timp ce lua 150.000 de euro de la Alexandru Iacobescu, reprezentantul Asesoft în C.A. al Realitatea Media S.A. Flagrantul a fost realizat de Parchetul Înalţii Curţi şi a stat la baza reţinerii de miercuri a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi a lui Ion Ilie.

Vîntu nu poate fi acuzat de şantaj, ci cel mult de ameninţare, spune avocatul Alice Drăghici. Aceasta susţine că înregistrarea care conţine o presupusă discuţie dintre Vîntu şi Sebastian Ghiţă nu a fost făcută publică de acesta din urmă, ci de persoane din Parchetul General: „Din înregistrare nu rezultă aspecte de şantaj. Partea vătămată nu-şi permite să facă publice probe din dosar. Sursa e chiar Parchetul General. Înregistrarea e autorizată, altfel nu era luată ca proba în dosarul de urmărire penală”.

Sebastian Ghiţă a declarat, referindu-se la înregistrările postate ieri dimineaţă pe Youtube – în care el şi Vântu vorbesc despre conflictul dintre ei, care nu ar fi unul real, despre viitorul Realitatea Media, despre noul CA al Realitatea, dar şi despre Elena Udrea, Traian Băsescu şi Emil Boc – că Vîntu a fost cel care a înregistrat discuţiile, înregistrările fiind modificate. „Vîntu a înregistrat. Înregistrările sunt modificate”, a spus Ghiţă, care consideră, însă, că acestea  „nu-l avantajează pe Vîntu”. „Mereu a încercat să mă convingă să spun că lucrez împreună cu el”, a mai spus Ghiţă.