Fiecare gest contează! Preșcolarii craioveni ne-au transmis mesajul mai departe

0
564

“Apă, tu ești nu numai necesară vieții, ci ești însăși viața; ești bogăția fără seamăn pe Pământ, tu ești cea mai delicată, cea mai pură, tu ești sufletul Pământului!”, este ceea ce au învățat astăzi, chiar de Ziua Mondială a Apei, preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit “Floarea Albastră”. Aceștia au arătat că știu să prețuiască apa prin activități diverse. Și-au amintit cât de importantă este aceasta pentru oameni, animale și plante. Beneficiile apei sunt multe și de neînlocuit, de aceea, FIECARE PICĂTURĂ CONTEAZA!

Deși poate părea un gest mic, rezultatul muncii depuse de către micuți pentru crearea diferitelor desene, colaje, povești, Ne arată că, numai uniți, putem face lucruri mari, iar ei SUNT schimbarea pe care vrem să o vedem în LUME!

Fapt deja cunoscut, Ziua Mondială a Apei 2023 este sărbătorită sub îndemnul: „ACCELERAREA SCHIMBĂRILOR”, pentru a rezolva criza apei și a canalizării. Mulți dintre noi nu suntem, din păcate, conștienți cât de vulnerabilă este resursa de apă și nici de riscurile la care aceasta este expusă, de la poluări accidentale, la fenomene extreme, așa cum sunt seceta sau inundațiile. Evenimentele hidrologice din ultima perioadă, atât din România, cât și din Europa ar trebui să conștientizăm că apa nu este o resursă inepuizabilă.

 Având în vedere toate acestea, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Jiu au desfășurat, timp de  trei săptămâni, o serie de activități, printre acestea numărându-se și cele educative din unitățile de învățământ partenere. Plecând de la ideea că, educația și mentalitatea se schimbă mult mai ușor la vârste fragede, pentru a avea o societate asumată, reprezentanții instituției le-au arătat elevilor, de diferite vârste, prin diferite materiale didactice, cum pot contribui la gestionarea durabilă a apei și mediului.

Printre unitățile de învățămând care au desfășurta evenimente împreună cu specialiștii Administrației Bazinale de Apă Jiu se regăsesc Școlile Gimnaziale Mihai Viteazul, Sf. Gheoghe, Decebal, Lascăr Catargiu din Craiova, Școala Gimnazială Filiași, Grădinițele PP “Floarea Albastră“, “Paradisul Copiilor”, “Floarea Soarelui”, Grădinița “Lumea Copiilor” din Târgul Jiu, Colegiul Tehnic “Constantin Brâncuși”, Structura Gimnazială nr. 5 Petrila.

Prin toate aceste activități am transmis mesajul gopodarilor apelor că Fiecare gest contează,  iar TU, ca individ, trebuie “Să Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în Lume”.