Începe votul pentru All Star Game 2022 – Oradea

0
263

Federația Română de Baschet și CSM CSU Oradea organizează, în dată de 20 aprilie, All Star Game 2022, în noua Sala Polivalentă din Oradea, care va fi inaugurată cu această ocazie. Meciul „stelelor” din baschetul masculin românesc revine după o întrerupere cauzată și de pandemia COVID-19.

Suporterii baschetului și reprezentanții mass-media pot să-și exprime opțiunile pentru stabilirea componenței celor două selecționate, NORD și SUD, care promit spectacol în cadrul “ALL STAR GAME LNBM 2022”.  Pentru operațiunea de votare a celor mai valoroși și apreciați baschetbaliști care evoluează în LNBM, cei care doresc să-și exprime opțiunile o pot face până pe 4 aprilie, accesând buletinul de vot, pe site-ul FRB. Se poate vota o singură dată de pe acelaşi IP.

Vor fi incluşi jucătorii celor două selecționate SUD și NORD, compuse astfel:

  • SUD: SCM U Craiova, CSO Voluntari, FC Argeș Pitești, Dinamo București, Rapid București, Steaua București, Athletic Neptun Constanța și Petrolul Ploiești.
  • NORD: U-BT Cluj Napoca, CSM Oradea, SCM Ohma Timișoara, BC CSU Sibiu, CSM Târgu Jiu, CSM Galați, CSM Focșani și CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Pentru stabilirea celor 12 jucători din fiecare selecționată, dar și a celor doi antrenori din fiecare staff, se va ține cont de următoarele ponderi ale voturilor: 30% – votul publicului, 30% – votul mass-media și 40% – votul Dep. Tehnic FRB. Operatiunea de votare se va finaliza pe 4 aprilie, urmând ca FRB să publice componenţele celor două selecţionate, care vor fi alcătuite din cate 12 sportivi, cu maxim 6 jucatori straini şi cate 2 antrenori, în funcţie de voturile obţinute. Sportivii care adună cele mai multe voturi vor fi declaraţi căpitanii selecţionatelor respective.

Oraşul de pe Crişul Repede va găzdui pentru a patra oară acest eveniment, după meciurile din 2005, 2010 şi 2016, care s-au desfăşurat în vechea sală, “Antonio Alexe”. Sala Polivalentă din Oradea va avea o capacitate de 7.000 locuri la spectacole, 5.500 la competiţiile de handbal şi 5.200 la cele de volei şi baschet.