Deputatul Nicolae Giugea : Politica PSD în sănătate – o epidemie mortală

0
376

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat transferul unui teren aflat în nordul Bucureștiului, din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului Bucuresti pentru realizarea Spitalului Metropolitan. Până acum nimic spectaculos. Dar, șocul vine după aceea. Cu un cinism rar întâlnit, Guvernul a stabilit ca termen de finalizare al spitalului – 20 de ani. Adică peste o generație. Este, practic, asumarea publică și de necontestat a neputinței Executivului de a gestiona țara. Și de-a dreptul insultător la adresa oamenilor care au nevoie de un sistem de sănătate măcar decent, dacă nu performant.

În timp ce se luptă cu Comisia Europeană și este îngrijorată de evoluția economiei din America, doamna Viorica Dăncilă etalează un amatorism care ar fi hilar, dacă nu s-ar răsfrânge în mod tragic asupra noastră.

În programul de guvernare cu care PSD-ul a pornit la drum în 2017 și pe care domnul Dragnea îl flutura la fel cum adepții lui Mao fluturau odinioară Cartea Roșie figurau o mulțime de promisiuni:

  • Adoptarea Legii sănătăţii cel târziu la 31 decembrie 2017
  • Reducerea cu minim 35% a prețului medicamentelor inovative care și-au pierdut patentul și au înregistrate medicamente generice
  • Construirea a 8 spitale regionale, a unui spital republican
  • Achiziționarea câte unei ambulanțe pentru fiecare comună

Iar lista poate continua.

Ne aflăm în luna martie a anului 2018, iar dezastrul produs de PSD în sănătate este vizibil de pe Lună. Campania de vaccinare anti-gripală a fost un eșec total, pentru că Guvernul nu a fost capabil să asigure dozele de vaccin. Ca urmare peste 100 de persoane au decedat, conform statisticilor oficiale. Încercarea ministrului Bodog de a reglementa problema medicamentelor a dus la o criză fără precedent de imunoglobulină, care ne-a pus în postura de a activa un mecansim de ajutor internațional folosit în cazuri de război sau catastrofă naturală. Despre investițiile în spitale sau salvări nici nu mai poate fi vorba. Totul a rămas o minciună sfruntată.

Prin urmare, politica PSD în sănătate nu este doar incompetentă, ci criminală de-a dreptul. În timp ce de peste un an se luptă să dea legi pentru infractori (cărora le pregătește și recompense financiare), PSD își ucide la propriu populația.

 

Nicolae Giugea, deputat PNL Dolj