„Festivalul Basarabia”, la Craiova

0
87

Începând  de mâine, timp de  5 zile, Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova  va organiza o serie de manifestări dedicate  Unirii Basarabiei cu România, unul dintre cele mai importante evenimente ale istoriei noastre. La 27 martie 2017 se împlinesc 99 de ani de la acest moment marcant, primul pas spre Marea Unire de la 1918.

studentiViorelia Pascari, studentă, responsabilă cu Departamentul Media, din cadrul Asociaţiei Studenţilor Basarabenilor din Craiova,  ne-a scris câteva rânduri, în care precizează extrem de emoţionată că nu există un fenomen mai înălţător în toată istoria milenară a Basarabiei decât actul revenirii, care contează foarte mult. “An de an, românii basarabeni sărbătoresc ziua de 27 martie cu drapele tricolore, cântând şi arătându-şi dragostea faţă de Țara-Mamă, iar anul acesta, mai mult ca oricând, pentru ca este necesar să ţinem vie memoria celor care studenti (1)acum 99 de ani au hotărât în Sfatul Țării să readucă Basarabia acasă şi totodată să păstrăm în conştiinţa publică necesitatea unei permanente prezenţe a României atât economic cât şi cultural, în Basarabia. Mă bucur că Asociaţia  Studenţilor Basarabeni din Craiova în cadrul Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei” care celebrează Marea Unire a Basarabiei cu Țara Românească, înfăptuită în anul 1918 vine cu evenimente culturale în spirit basarabean. Înfiinţat de Asociaţia  Studenţilor Basarabeni din Craiova (ASBC), festivalul promovat an de an, iar organizatorii le-au pregătit craiovenilor un program divers de activităţi”, a precizat tânara Viorelia Pascari..

***

Programul manifestărilor :

  • 23 martie, ora 19:00 – Seară de film la sediul Cis Craiova
  • 23 martie – Întâlnire cu artistul de muzică populară, Ion Paladi.
  • 24 martie, ora 10:00 – Bucureşti – lansare de carte a unei personalităţi din Republica Moldova.
  • 24 martie, ora 19:00 – Seara cu plăcinte la sediul Cis Craiova.
  • 25 martie, ora 12:00 – Cupa Unirii la Fotbal.
  • 26 martie, ora 12:00 – Depunere de flori şi Hora Unirii, în Piaţa Mihai Viteazul.
  • 26 martie, ora 19:00 – Concert Trupa “Old School” la Casa de Cultură a Studenţilor.
  • 27 martie, ora 08:00 – Expoziţie de imagini cu peisaje din Republica Moldova in Piaţa William Shakespeare
  • 27 martie ora 12:00 – “Redescoperim Istoria”, împreună cu fraţii din Timoc, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”.