Acţiune de plantare de arbori la Dobreşti

0
277

plantareBiblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, în cadrul proiectului „Împreună pentru un mediu mai curat”, participă astăzi, alături de un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Carol I”, însoţiţi de prof. dr. Lidia Năstasie, la acţiunea de plantare de arbori de la Dobreşti. Aceasta este iniţiată de Agenţia de Protecţie a Mediului Craiova, cu sprijinul Direcţiei Silvice Craiova, şi se încadrează în activităţile de plantare/replantare din „Luna pădurii” (15 martie – 15 aprilie).

«Acţiunea în sine face parte dintr-un proiect iniţiat în urmă cu cinci ani – „Împreună pentru un mediu mai curat”, o iniţiativă prin care ne-am dorit informarea, educarea şi mobilizarea tinerilor în activităţile ce ţin de conservarea şi păstrarea unui mediu curat. Acţiunile desfăşurate sub această titulatură se desfăşoară atât în spaţiul bibliotecii (informări, prezentări, vizionări de filme documentare), cât şi în afara zidurilor ei (plantări de arbori, vizite în arii protejate, igienizări de spaţii verzi)», precizează reprezentanţii instituţiei.

Evenimentele sunt organizate în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului, Universitatea din Craiova, Muzeul Olteniei şi numeroase şcoli craiovene.