Calendarul dezbaterii OUG privind interceptările: termenul pentru raport este 13 aprilie

0
123

Biroul Permanent al Senatului a decis ieri calendarul dezbaterilor în comisii a ordonanţei de urgenţă privind interceptările, data limită pentru raportul pe fond fiind 13 aprilie, în condiţiile în care termenul de adoptare tacită este 4 mai.

Ioan Chelaru

           “Am stabilit termen 6 aprilie pentru comisiile de aviz – comisia de apărare, comisia pentru muncă şi comisia pentru drepturile omului – şi 13 aprilie termen pentru cele 2 comisii raportoare, respectiv comisia juridică şi comisia pentru constituţionalitate. Din acest punct de vedere, am făcut o analiză şi a termenelor, pentru că este OUG şi noi suntem obligaţi în 30 de zile să prezentăm în plen un raport”, a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru, senator PSD.

            El a precizat că termenul de adoptare tacită este 4 mai. “Eu sunt convins că la începutul lunii viitoare vom avea finalizat acest raport”, a adăugat Ioan Chelaru. Acesta a susţinut că proiectul va fi analizat de comisiile raportoare atât din punctul de vedere al caracterului constituţional, cât şi din perspectiva corectitudinii textului.