Luminiţa Popescu, de la ISJ Dolj, şi „grozăviile” de la Liceul „Henri Coandă”

0
700
Luminiţa Popescu

Cazul elevilor de la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova, care au făcut sex pe terenul de sport al şcolii, s-au fi filmat cu telefoanele mobile şi au pus în circulaţie imaginile este doar „o grozăvie” din punctul de vedere al inspectorului şcolar general al ISJ Dolj, Luminiţa Popescu. Afirmaţia a fost făcută la Colegiul Prefectural, de ieri. 

Abordarea Luminiţei Popescu este una nefericită, pentru că un astfel de caz ar trebui tratat cu mai multă seriozitate şi responsabilitate: “Doi elevi de clasa a VIII-a şi o elevă de clasa a IX-a şi-au dat întâlnire în faţa unităţii de învăţământ, apoi au intrat pe terenul de sport, pentru a aduna, zic ei, mingiile de pe terenul sintetic. Este vorba de un teren închiriat unei firme care îl utilizează în afara orelor de curs. Ajunşi acolo, vrând probabil să se grozăvească, i-au propus tinerei să întreţină raporturi sexuale. Şi tot din grozăvie, pentru a se lăuda, unul dintre ei a filmat această scenă. Conducerea şcolii a aflat de incident din discuţii între copii pe 12 martie, mai târziu decât atunci când a avut loc”.

Dacă s-ar fi rezumat la ultima partea a declaraţie, care este una de bun simţ, Luminiţa Popescu ar fi ieşit elegant din această situaţie: „Directorul unităţii de învăţământ i-a chemat de urgenţă pe copii şi pe părinţi la şcoală. Din cele discutate s-a constatat că părinţii nu ştiau ce făcuseră copiii lor. În acelaşi timp, consiliu profesoral al şcolii şi comisia de disciplină analizează aspectele implicate. Totodată, conducerea şcolii a informat inspectoratul şcolar şi organele de poliţie pentru  a demara şi acestea o anchetă separată. Aşteptăm concluziile comisiei de disciplină din şcoală”. Vorbim despre o fată de clasa a IX-a şi doi băieţi din clasa a VIII-a ale căror preocupări, la această vârstă, la şcoală, ar trebui să fie altele decât sexul.