Craiovenii, poftiţi la întâlnire cu poliţiştii

0
146

Craiovenii sunt aşteptaţi astăzi, de la ora 11.00, în Piaţa „Mihai Viteazul” din centrul municipiului Craiova, la atelierele de prezentare a tehnicii din dotare ce vor fi organizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Manifestarea face parte dintr-o serie de activităţi desfăşurate pentru a marca împlinirea a 190 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Cei interesaţi îi pot cunoaşte pe poliţiştii de la formaţiunile de ordine publică, rutieră, proximitate, dar şi pe “mascaţii” Serviciului de Intervenţie Rapidă şi pot afla o parte din secretele şi greutăţile muncii de poliţist.

De altfel, pe parcursul întregii săptămâni s-au desfăşurat diverse evenimente la nivelul IPJ Dolj, în cinstea Zilei Poliţiei Române. Astfel, ieri, demonstrând că au suficientă încredere în cei care de multe ori nu-i iartă atunci când greşesc, oamenii legii le-au dat jurnaliştilor craioveni arme pe mână, în cadrul “Cupei Presei la Tir”. “Am considerat că este bine să vă aducem în mijlocul nostru în aceste momente de sărbătoare pentru noi, întrucât Ziua Poliţiei este prilej de sărbătoare pentru fiecare poliţist şi ne bucurăm să vedem că vă descurcaţi bine şi cu arma, nu numai cu condeiul”, a precizat comandantul IPJ Dolj, comisar-şef Constantin Nicolescu.

Tot ieri, preşcolarii de la o grădiniţă din Craiova au vizitat sediul IPJ Dolj, s-au întâlnit cu poliţiştii de la Rutieră şi au participat la un concurs de desene pe asfalt, astfel că toată curtea Poliţiei a sfârşit “pictată” de cei mici.