Ştiinţa, victorie scontată, prestaţie cenuşie, cu “lanterna roşie”

0
504

Aflată în perioadă meciurilor accesibile, Ştiinţa a cules şi punctele cele mai facile, în faţa ultimei clasate. Misiunea a fost îndeplinită, modul în care ea a fost dusă la capăt contează numai dacă vom avea parte şi de un epilog nedorit la prestaţia de la Giurgiu. Pot fi găsite scuze pentru un joc de slabă factură contra unei echipe condamnate, încropită recent de pe mahalale şi de pe internet, care a conţinut inclusiv doi jucători care nu s-au putut impune nici măcar la “satelitul” Ştiinţei. Importante au fost punctele şi păstrarea efectivului intact, în condiţiile în care problemele de lot au abundat, iar conducerea a refuzat pur şi simplu să facă achiziţii. Dintr-o primă repriză fadă, am avut parte, paradoxal, de trei goluri, la cele două ocazii ale Craiovei şi la singura pătrundere a ilfovenilor în jumătatea adversă. Cîmpanu a apărut oportun la finalizare în două rânduri, în timp ce amfitrionii au primit ajutor din partea dolofanului Markovic, care a declanşat contratacul lui Robert Ion, tratat superficial de Papp.

După pauză, registrul s-a păstrat, Clinceniul n-a îndrăznit mai mult, Craiova nu a reuşit mare lucru, deşi posesia i-a aparţinut cvasitotal, pe un teren mai puţin bun ca pe vremea în care Astra era în primul eşalon. Dintre cei veniţi de pe bancă, numai Baiaram a impulsionat ofensiva, având parte şi de un adversar acontat de ilfoveni cu câteva ore înainte de meci, şi care a fost înlocuit cu un jucător refuzat inclusiv de echipa a doua a Ştiinţei. Vînă şi-a celebrat aniversarea cu o reuşită pentru care trebuie să-i facă neapărat cinste lui Ivan, cel mai bun jucător al Ştiinţei şi în acest meci.

A fost vorba de “puncte pe jos”, Universitatea le-a înşfăcat, dar pentru calificarea în play-off mai sunt necesare în acest moment 5 puncte în ultimele trei etape, după succesul Argeşului la Ovidiu.

Academica Clinceni – Universitatea Craiova 1-3

Au marcat: R. Ion 37 / Cîmpanu ’21, ’43, Vînă ’76

Giurgiu, stadion: “Marin Anastasovici”.

Academica Clinceni: Ureche – Mboko (Iana ’80), Rufati, Corinus (Cmovs ’46), Holzmann, Florică  (C. Ion ’64) – Ţvetkov, Vrdoljak, R. Ion – Plazibat (Alghoul ’64), De Amorim (Dumitrache ’77). Antrenor: Florin Stângă.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Vlădoiu 5 (Conte ’72) 5, Papp 5, Screciu 6, Vătăjelu 6 – Cîmpanu 7, Al. Creţu 7 (Roguljic ’80), Mateiu 5 (Nistor ’46) 5, Gustavo 6 (Vînă ’71) 7 – Markovic 4 (Baiaram ’56) 7, Ivan 8. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Arbitru: Lucian Rusandu 6.