Dan Pascu: „La Craiova nu vin spectatori la volei nici când facem performanţă”

0
77

Antrenorul SCMU Craiova spune că nu sunt şanse la titlu, valoarea echipei fiind de locurile 3-4

Voleibaliştii de la SCMU Craiova fac un sezon remarcabil, fiind pe locul 2 în clasament, la 6 puncte de liderul Zalău, cu care au fost la egalitate preţ de 12 etape. Au urmat însă trei eşecuri la rând pentru băieţii lui Dan Pascu, la Zalău, Dej şi acasă cu Galaţiul, întrerupte de victoria de miercuri, în deplasare, cu CSM Bucureşti, scor 3-1, pe seturi: 25-19, 25-27, 25-23, 25-18. Craiovenii s-au revanşat cu acest prilej pe formaţia care i-a eliminat din Cupa României. Au evoluat pentru formaţia din Bănie: Lică, Sestan, Lupu, Imhoff, Halilovic, Milijvojevic, Olteanu şi Majstorovic – libero. La orizont este un derby cu Dinamo pentru Lică şi compania, sâmbătă, de la ora 19.45, în Sala Polivalentă. Despre acest meci, dar şi despre parcursul de până acum şi obiectivele echipei, antrenorul Dan Pascu a declarat într-o conferinţă de presă: „Această cădere a echipei a fost o noutate pentru mine, am trecut de la extaz la agonie. Ne gândeam să obţinem un punct sau două la Zalău, ori chiar să câştigăm, însă într-o sală plină şi-a pus amprenta presiunea. Chiar şi aşa, am avut 1-0 la seturi şi minge de 2-0, dar a urmat o cădere, din care nu ne-am oprit nici în meciurile următoare. Apoi am jucat rău la Dej, contra unei formaţii care evoluează bine pe teren propriu, iar acasă cu Galaţiul a fost apogeul jocului nostru slab, am pierdut seturile la diferenţă mare, a fost o înfrângere usturătoare. Totuşi, Zalăul a adus un antrenor care jucase finală de Champions League şi câştigase CEV Cup, iar Galaţiul a adus antrenorul care a cucerit titlul în România anul trecut. Cele două formaţii au bugete mai mari ca noi, de aceea am spus că a fost o surpriză să le batem în tur. Cu CSM Bucureşti nu a fost un meci spectaculos, dar au avut putere să revină şi să luăm 3 puncte. Obiectivul rămâne ocuparea unui loc de cupă europeană, clasarea în primele 4 locuri. Noi am fost multă vreme la egalitate cu liderul, Zalău, şi lumea mă întreba peste titlu, însă eu le-am spus tuturor să fie moderaţi, fiindcă echipa este de locurile 3-4. Nici cu Dinamo nu va fi deloc uşor, fiindcă au adus acum 2-3 jucători de mare valoare şi dacă ar fi avut această echipă de la început se puteau bate pentru titlu”.

Dan Pascu nu-şi mai face speranţe că echipa sa va juca în faţa a mii de spectatori în Polivalentă, considerând că lumea la Craiova este suprasaturată de sport: „Suporterii la Craiova s-au împuţinat, s-au săturat de sport. Nu ne place să jucăm cu sala goală. La Zalău am văzut ce înseamnă o echipă iubită. Mereu am crezut că dacă faci performanţă aduci şi fanii la meciuri, dar la Craiova nu e aşa. În ultimii 6 ani, decât în sezonul trecut nu am prins podiumul, am ieşit şi campioni, am fost pe locul 2, dar suporterii s-au împuţinat. O spun cu durere, la noi nu vin spectatori nici când facem performanţă”.

Ştefan Lupu, jucător la SCMU Craiova, a declarat: „Mă bucur că am câştigat la CSM şi am terminat cu pasa proastă de 3 înfrângeri, a fost o victorie de moral. Cu Dinamo va fi mai greu decât în tur, când am câştigat cu 3-0, fiindcă ei au adus 2-3 jucători de valoare recent, dar cred că tot noi plecăm cu prima şansă”. Un alt component al echipei din Bănie, Filip Sestan, a adăugat: „Ultimul meci câştigat este important, pentru că avem un program accesibil în continuare. Am înţeles de la coechipieri că meciurile cu Dinamo sunt derby-uri importante şi sper ca lumea să vină la sală şi să ne ajute să luăm 3 puncte”.