Grozavu: „Ne dorim cu ardoare să lăsăm o impresie pozitivă în faţa a 20.000 de craioveni”

0
303

Împrumutat la Timişoara, Mihai Roman nu va juca mâine seară împotriva Universităţii, conform unui gentlemen’s agreement

Ultimul adversar al Universităţii Craiova în sezonul regulat este ACS Poli Timişoara, formaţie preluată recent de Leo Grozavu, şi care vine după două eşecuri consecutive pe teren propriu, cu Voluntari şi Iaşi. În meciul programat mâine seară, de la ora 20.45, pe arena „Ion Oblemenco”, nu va juca pentru bănăţeni atacantul Mihai Roman, împrumutat de la Universitatea până la finalul acestui sezon, conform unui gentlemen’s agreement între cele două cluburi. La debutul în tricoul alb-violet, contra Iaşiului, vârful de 25 de ani a obţinut un penalty, pe final de joc, transformat de Vaşvari.

Tehnicianul Timişoarei, Leo Grozavu, crede că Universitatea va avea o formulă schimbată, cu jucători care au evoluat mai puţin până acum, iar echipa sa trebuie să profite de acest lucru şi să obţină un rezultat pozitiv, pentru a avea o stare de spirit bună în play-out. ” Este ultima etapă din campionatul regulat şi ne dorim cu ardoare să lăsăm o impresie pozitivă. Se joacă pe un stadion frumos, într-o atmosferă extraordinară, vor fi probabil 18-20.000 de spectatori. Trebuie ca noi, ca și oponenți ai Craiovei, să dăm o replică sănătoasă. Pentru noi, miza este, cred, mult mai mare decât cea a punctelor. O victorie ne-ar da o altă stare cum să abordăm play-out-ul. Un rezultat pozitiv ar avea un alt impact asupra jucătorilor. Îmi doresc ca de la meci la meci să cunosc mai bine jucătorii, să avem progres în jocul şi calitatea echipei. Îmi doresc să pot transmite jucătorilor starea mea, ambiţia mea. Vreau să avem starea corespunzătoare şi să eliminăm greşelile individuale. Mai mult ca sigur, Craiova va utiliza jucători care au jucat mai puţin. Șeroni se pregătește cu echipa, am avut o discuție cu el și i-am spus ce aștept de la el. Din nefericire, avem pe listă vechii jucători accidentați, Cânu şi Munteanu. Ultimul a jucat, în ultima etapă, dar mai mult am încercat să-l câștigăm pentru următoarele meciuri. În plus, a fost plecat la București să-și definitiveze tratamentul pentru leziunea ce a avut-o. Nu-l putem utiliza pe Haruț, e în perioada de examene, după ce a fost plecat două săptămâni la echipa națională. Nu va juca nici Roman, avem o înțelegere cu cei de la Craiova să nu joace. Trebuie să ne respectăm cuvântul. Absent este și Țigănașu, accidentat din toamnă” a spus Grozavu în conferinţa de presă înaintea plecării spre Bănie.

Nu-i convine nimic pe Bega

Fostul tehnician al Botoşaniului nu este deloc mulţumit de ce a găsit la Timişoara: „Sunt nemulţumit de tot, de lot, de pregătire, de tribune, de baza de antrenamente. Să nu credeţi că a venit Mesia. Lucrurile acestea trebuie făcute cu răbdare. Toți ne cântă prohodul, dar din păcate suntem în situația în care nu putem decât să-i contrazicem prin ceea ce vom arăta în teren. Nu trecem prin cea mai fastă perioadă. Ultimele rezultate au fost în totală contradicție cu ce ne-am propus. Din păcate, trebuie să acceptăm realitatea, să avem orgoliu și să demonstrăm că valoarea Timișoarei este cu totul alta. Dar, degeaba vorbim dacă pe teren nu demonstrăm asta, dacă în joc facem greșeli individuale, de interpretare”.

Pe ultima sută de metri, Timişoara i-a adus pe Ciaccheri, un atacant argentinian de la Botoşani, şi pe Carabela, ultima dată la Juventus Bucureşti. „Am încercat să dublăm anumite posturi, în special pe partea stângă, acolo unde suntem descoperiţi. A venit astfel Carabela, care este şi jucător eligibil U21. Ţinând cont că avem probleme în linia de atac, l-am ţinut pe Ciaccheri, dacă tot s-a pregătit alături de noi în ultima săptămână. Îi aștept să se integreze cât mai rapid. Ca și toți ceilalți, intră într-o competiție de titularizare. Sperăm să ne ajute să obținem rezultatele pozitive pe care ni le propunem. Va fi un play-out foarte disputat, toată lumea vrea să se îndepărteze de cele două  locuri retrogradabile, plus cel de baraj” a spus Grozavu.

Straton: „Nu ne predăm”

Portarul Cătălin Straton va fi probabil titular mâine, contra fostei sale echipe. „Craiova este o echipă bună, care se bate la campionat, dar asta nu înseamnă că trebuie să mergem acolo să ne predăm, trebuie să demonstrăm că suntem jucători profesionişti. Să nu uităm că suntem echipa care anul trecut ne-am salvat de la minus 14 puncte în sezonul precedent. Din punctul meu de vedere, situația nu este așa de dramatică precum crede lumea. Veți vedea că va veni timpul să câștigăm, când ne vom pune e picioare, sigur vor veni victoriile”, a precizat Straton.