Elevii din Oltenia îşi testează competenţele informatice la Craiova

0
350

În perioada 23 – 25 februarie, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” va fi gazda celei de -a XX-a ediţii a concursului interjudeţean de informatică „INFO OLTENIA”. La competiţie vor participa peste o sută de elevi din cinci judeţe : Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea.

 Aşa cum ne-a obişnuit, în ultimii ani, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova continuă seria obţinerii de premii , naţionale şi internaţionale, prin elevii şi cadrele didactice care fac parte din structură, sau prin organizarea unor evenimente importante din învăţământul românesc. Prima manifestare, din acest an,  se va desfăşura, în perioada 23 – 25 februarie. „La „INFO OLTENIA” vor participa peste o sută de elevi din cele cinci judeţe ale Olteniei : Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea. Concursul se desfăşoară înaintea Olimpiadei Judeţene de informatică şi este un „barometru” al pregătirii elevilor olteni pentru competiţiile de anvergură, care vor participa atât individual, cât şi pe echipe. Festivitatea de deschidere va avea loc în Sala de festivităţi a colegiului nostru, în ziua de vineri, 23 februarie, la ora 17:00 ”, a precizat prof.  Carmen Lucia Ştefănescu, director al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti”.

O noutate în acest an

Nu este pentru prima dată când „Fraţii Buzeşti” este gazdă pentru o astfel de manifestare, care face parte din acest proiect. „În 2013, a avut loc o ediţie a acestei competiţii, atunci când a debutat şi întrecerea pentru elevii de gimnaziu, deoarece, la acel moment, ne-am dat cu toţii seama că nu numai liceenii au cunoştinţe în domeniu. La ediţia din acest an, venim şi cu o noutate. Este vorba de versiunea on-line, cu sprijinul www.infoarena.ro, pe care pot aplica toţi elevii din ţară, în vederea testării cunoştinţelor. Ne aşteptăm la rezultate deosebite”, a menţionat prof.  Marius Nicoli, profesor de informatică, unul care are, ca performanţe, foarte multe premii naţionale şi internaţionale obţinute de către elevii pe care îi coordonează.